Читај ми!

Уживање под гејзиром и 18 лековитих извора – шта још крије Сијаринска Бања

Очувана природа, лековитост извора и повољне цене - разлог су велике посећености Сијаринске Бање, удаљене десетак километара од Медвеђе. Захваљујући инвестицијама, ова бања добија још лепши изглед.

Подно планине Гољак - рај за очи, душу и тело. Тако Сијаринску Бању описују гости који јој се радо враћају.

Ко не порани, тешко да ових дана може да нађе место испод гејзира. Целодневни ужитак на базенима кошта 250 динара, за децу је упола мање.

И у Специјалној болници са 277 лежајева, 90 одсто је попуњено. Трећина их је са ваучерима министарства трговине и туризма.

„Љубазни конобари и ови физијатри и стварно је све како треба", каже Милка Трбојевић из Београда.

„Нова туристичка сезона стварно је изузетно добра за нас. Ми практично немамо слободних капацитета до краја септембра", рекао је Милош Филиповић, из Специјалне болнице за рехабилитацију у Сијаринској Бањи.

Пун пансион са свим терапијама кошта 3.200 динара. У медицинском блоку гостима ће ускоро бити доступан и савремени спа центар.

„Након два дана сам бацио једну штаку, након три дана сам бацио другу штаку. Четири терапије сам имао, мало је рећи да сам задовољан", прича Зоран Станковић из Власотинца.

У приватном смештају у Сијаринској Бањи на располагању је око 1.000 кревета.

„Кревета тренутно имам 14 за издавање. Капацитет је пун, ипак је јун месец. Ми очекујемо... јул, август и септембар су ипак увек јачи", каже Душко Николић, власник приватног смештаја.

Царство шуме, чист ваздух, уређене стазе, 18 лековитих извора... Ужитак у благодетима бање употпуниће и римско купатило.

Ових дана почињу радови које са 74 милиона динара финансира Министарство привреде. У плану је и реконструкција Културног центра.

„Циљ нам је да оживимо конгресни туризам како би туристичку сезону продужили. Такође, поред реконструкције Културног центра на том месту изградићемо и један трг", најавио је Небојша Арсић, председник општине Медвеђа.

Нови изглед и намену добиће и виле некадашњих лесковачких текстилних фабрика.

Под покровитељством манастира Хиландар у Сијаринској Бањи ниче и свеправославни дечји камп пријатељства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 08. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару