Читај ми!

Копаоник спремно дочекује зимску сезону

Светски ски-центри, без обзира на пандемију припремају се за предстојећу сезону очекујући да угосте пре свега домаће госте. Слична ситуација је и у нашем највећем зимском туристичком центру на Копаонику који је прошле зиме, али и овог лета забележио рекордну посету.

Док у топлим бојама сунчане јесени уживају малобројни гости, ужурбано се граде на стотине квадрата нових хотелских и апартманских објеката, а у постојећим припремају за сезону која званично почиње прве недеље децембра.

„Имамо искуства и од  летње сезоне  тако да се  припремамо. Негде смо научени да  живимо са короном  и да једноставно организујемо пословање сходно ситуацији. Свакако је фокус на наше тржиште“, наводи Радош Ђорђевић, директор хотела „Гранд“.
    
На добру сезону рачунају и власници приватног смештаја.

Милорад Јанковић, директор хотела „Горски“ истиче да је већ готово сав контигент који је био предвиђен  за рани букинг  распродат. „Тако да очекујемо добру сезону. Нећемо радити пуним капацитетом, имаћемо одређене рестрикције везано за коришћење наших садржаја  који се односе на број људи  који може у једном тренутку да се затекне на истом месту“, додаје Јанковић.

„Букинг иде боље него прошле године. Значи, имамо чак неких 7,8  одсто више  попуњених капацитета на данашњи дан него што смо  имали прошле и претпрошле године. Тако да преко 30 одсто у том горе ужем центру је попуњено“, каже Зоран Јеленковић, власник апартмана.

Обавезан тест по повратку у своје земље разлог је мањег интересовања туриста из региона. Са друге стране, отвореност Србије шанса је за ново тржиште, посебно Израел.

„Спремни смо на неке њихове захтеве. Пре свега, то се односи на кошер храну. То је шанса за будућност, генерално за целу дестинацију, да се такви гости привуку и да остану, да буду наши редовни гости“, наводи Горан Стефановић, директор хотела „Краљеви чардаци“.

И ову зиму „Скијалиште“ дочекује са новим стазама и дуго најављиваном жичаром која ће повезати  подцентар Брзеће са стазама на врху.

„Применићемо све мере и на продајним местима и на самом уласку у жичаре. Дистанцу и баријере, шта год буде требало у том период“, наглашава Дарко Јовановић из ЈП „Скијалишта Србије“.

У случају погоршања епидемијске ситуације, они који унапред уплате аранжман могу да очекују повраћај новца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 09. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару