Читај ми!

Немојте узимати пса према боји намештаја и очију – Фестивал „Улични пси” на Калемегдану

Фестивал паса свих раса „Улични пси” одржаће се од 14. до 16. јуна 2024. године. Трећи пут ће се на Калемегдану дружити љубимци, њихови власници, ветеринари, грумери… Улаз је бесплатан.

Како је истакао Александар Гаврић из „Енимал рискјуа” (Animal Rescue), родитељи не треба да попусте и да у кућу приме љубимца ако за то не постоје услови. Животиња је живо биће које захтева све оно што захтевају њихова деца – и простор и време. Ако то немате, животињу доводите до проблема и она почиње психички да оболева.

„Ако имамо услове, треба да набавимо кућног љубимца, јер деца много боље одрастају уз кућног љубимца”, истакао је Гаврић.

Удомљавање паса, да или не?

„Свако ко има услове, може и треба да удоми животињу. Већа раса тражи више времена и простора. Консултујте се и немојте узимати пса према боји намештаја и боји очију, већ према вашим могућностима”, рекао је Гаврић.

Пса треба удомити према карактеру вас и ваше породице, као и расе. Трећи фестивал по реду 'Улични пси' нуди занимљива дешавања. Биће ту ветеринарских савета и савета грумера на тему одржавања паса и како изабрати праву расу. Биће доста компанија из пет индустрије“, рекао је организатор манифестације Ненад Сићевић.

Јога за псе

„То је успостављање односа на још вишем нивоу између власника и пса, јер јога опушта све“, нагласио је Сићевић.

недеља, 16. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије