Читај ми!

Вештачка интелигенција могла би да открије мистерију иза НЛО

Након првог Насиног извештаја о неидентификованим летећим објектима и признања званичника ове агенције да су нам неопходна додатна истраживања на ову тему, један професор астрономије поручује да је вештачка интелигенција оно што стручњацима треба да би коначно разумели шта је у ствари НЛО, као и неидентификовани аномални феномени (НАФ).

Вештачка интелигенција могла би да открије мистерију иза НЛО Вештачка интелигенција могла би да открије мистерију иза НЛО

Америчка агенција за истраживање свемира (Наса) најавила је да ће именовати директора који ће водити специјализовани тим за истраживање „запажања догађаја на небу који се не могу идентификовати као балони, авиони или као познати природни феномени“.

У почетку је име директора истраживања НАФ-а држано у тајности, али касније је Америчка агенција за истраживање свемира објавила да је у питању Марк Мекинерни, који је раније био Насин човек за везу са Министарством одбране по питању НАФ-а.

Таква одлука дошла је након што је Насина независна студија о НЛО и НАФ открила неуверљиве налазе о томе шта су били неидентификовани објекти.

Тим стручњака је, међутим, означио више података као нејасне, што значи да су неопходна додатна истраживања.

Администратор Америчке агенције за истраживање свемира Бил Нелсон рекао је да иако нема знакова да су НАФ објекти ванземаљског порекла, он верује да постоји живот у универзуму.

Ако мене питате, верујем да постоји живот у универзуму који је толико огроман да ми је тешко да схватим колико је велики“, рекао је Нелсон на данашњој конференцији за медије.

Професор радио астрономије на Институту Куртин, Стивен Тингај, рекао је за аустралијски Скај њуз да су налази Америчке агенције за истраживање свемира „потпуно очекивани: Универзум је изузетно велико место... Мислим да су шансе да нам је неко долазио у посету веома мале“.

Тингај се сложио да ће бити потребно више података, истраживања и анализа да би се утврдило где се налазе ови феномени.

Потрага за интелигенцијом у нашој галаксији или универзуму је сасвим друга ствар, морамо да користимо изузетно моћне телескопе да бисмо посматрали удаљеније крајеве универзума и покушали да откријемо знаке живота. Велики изазов у тој потрази је то што је универзум огромно место. Са више доказа можда ћемо бити у могућности да коначно утврдимо шта су ови објекти (НЛО) и одакле су“, објашњава Тингај.

Професор астрономије је истакао да би вештачка интелигенција могла да игра улогу у коначном разумевању необјашњивих појава у ваздуху.

Технике вештачке интелигенције и машинског учења, технике дубоког учења (метода машинског учења) отварају различите и занимљиве начине за анализу података и одабир образаца и сигнала у подацима“, наводи Тингај и додаје да би примена техника вештачке интелигенције могла бити веома корисна за састављање слагалице.

Наса је такође најавила да ће унапредити процедуре за пријем грађанских пријава, побољшати комуникацију са јавношћу и комерцијалним пилотима како би изградила ширу, поузданију базу података о неидентификованим аномалним феноменима која ће се користити за идентификацију будућих инцидената, као и за дестигматизацију студије.

(Ми) ћемо радити овај посао транспарентно за добробит човечанства“, наводи се у саопштењу Агенције за истраживање свемира.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару