Читај ми!

Мушкарци дубоког гласа склонији неверству, не и жене, тврде кинески психолози

Недавно истраживање кинеских психолога показало је да висина гласа код мушкараца има везе с њиховом намером да буду верни партнеру и да се посвете вези, и да су мушкарци дубоког гласа склонији неверству. Код жена, таква корелација није потврђена.

Студија објављена у психолошком часопису Личност и индивидуалне разлике (Personality and Individual Differences), испитивала је постоји ли веза између вокалних параметара једне особе, пре свега фреквенције гласа, и њене намере да буде верна и да се посвети вези са неким партнером, која је установљена на основу упитника самопроцене.

Резултати су показали да су мушкарци дубоког гласа били склонији неверству и мање посвећени вези него мушкарци са вишом фреквенцијом гласа.

Занимљиво је да код жена није утврђено да постоји корелација између дубине гласа и „неверних намера“.

Једна претходна студија канадских психолога, објављена у истом часопису, покушавала је да утврди зашто жене привлаче мушкарци дубоког гласа и да ли их перципирају као неверне.

Установљено је да мушкарце дубоког гласа жене сматрају привлачнијим, али и склонијим неверству.

У истраживању спроведеном на 90 жена које су оцењивале привлачност мушких гласова, закључено је да жене више привлаче мушкарци са дубоким гласом, али само за краткотрајне а не и дугорочне везе, јер су углавном сматрале да постоји већи ризик да ће их преварити. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи