Онлајн Фестивал науке изазов и инспирација

Oвогодишњи 14. Фестивал науке, одржан je у потпуности онлајн од 17. до 20. децембра.

Видео серијали, изложбе, савети и инструкције за кућне експерименте, као и разговори са бројним научницима из Србије и света о најактуелнијим темама, били су само део програма овогодишњег Фестивала науке доступног на истоименој платформи.

Иако у измењеном окружењу у односу на претходне године, посетиоци су се у великом броју, било их је око 20 000, упустили у истраживање јединствене научне авантуре и из дана у дан истраживали различите програмске целине.

Највећу пажњу привукао је фестивалски кутак "Уради сам" који садржи прегршт конкретних инструкција за експерименте, у циљу да свако од нас у кућним условима направи потпуно безбедну, праву малу научну лабораторију.

Два научна серијала из овог програма, Научна кухиња и Хана и мама, освојили су највише симпатија публике која је одлично одреаговала на научни садржај упакован у свима блиске, свакодневне теме.

Одмах затим следи и Научно игралиште, својеврсни полигон препун научних изазова, игрица и квизова као и Видео авантура, програмска целина која садржи научне серијале на занимљиве теме.

Европа у малом привукла је пажњу и оних старијих посетилаца који су са великом пажњом изучавали чиме се то баве европски научници, али и наши генијалци који раде у земљама широм Европе.

Фестивал науке је највећи догађај у Југоисточној Европи који се бави промоцијом науке и образовања. Мисија фестивала јесте подстицање образовања у друштву, кроз савремене и занимљиве методе.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи