Индустрија 4.0 на Машинском факултету у Београду

Од фебруара 2020. на Машинском факултету у Београду школоваће се прва генерација машинских инжењера за нову „индустрију знања“.

„Мисија програма Индустрија 4.0 одређена је потребама нове генерације дигитализованих производних предузећа и њихових ланаца снабдевања широм света, којима недостају високостручни кадрови са мултидисциплинарним и интердисциплинарним компетенцијама. Визија је да овај програм, као један од првих на простору Европе, врло брзо постане водећи у региону, а и шире. Зато очекујемо велику заинтересованост студената за наш студијски програм", истакла је проф. др Весна Спасојевић Бркић, шеф Катедре за индустријско инжењерство и руководилац на пољу акредитације овог студијског програма.

Мастер академске студије Индустрија 4.0 представљају најсавременији концепт образовања стручњака за индустрију коју сачињавају тзв. паметне фабрике и први је, такве врсте, на нашим просторима. Програм је настао уз подстицај Владе Републике Србије, а изабран је на јавном конкурсу који је, на идеју Иницијативе „Дигитална Србија", реализовало Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

„По свом садржају, програм Индустрија 4.0 представља ʼблендʼ најновијих научних сазнања из области производног машинства, индустријског инжењерства и информатике. Током студија студенти ће стицати знања, вештине и компетенције у области дигитализације, производних постројења, дистрибуираног управљања производњом, анализе података и организације неопходне за даљи развој и дигитализацију индустрије и њено прилагођавање савременим условима пословања и слично", рекао је проф. Бабић Бабић, шеф Катедре за производно машинство и координатор новог студијског програма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи