Наса тражи волонтере за излежавање

Део Насиних истраживања о боравку људи у свемиру, обухвата и тестирање утицаја вештачке гравитације. Зато ће Наса плаћати 16.500 евра за гледање телевизије у кревету током 60 дана, онима који добровољно желе да учествују у испитивањима.

Због тестирања предности вештачке гравитације, Наса ће волонтерима плаћати 16.500 евра за гледање телевизије у кревету током два месеца.

Добровољци ће имати телевизор, материјал за читање и друге активности, како им не би било досадно, пише британски „Сан“.

Пријављивање се завршава 24. маја, тестирања почињу у септембру у немачком граду Келну, а један од услова је да говорите немачки да бисте конкурисали.

Најважнији услов јесте да ћете све, од јела па до одласка у тоалет, морати да обављате лебдећи.

Учесници истраживања ће лежати у специјализованим креветима два месеца да би стручњаци тестирали како свемирски лет утиче на људско тело.

Волонтерима ће за њихов ангажман бити плаћено 16.500 хиљада евра, а цео процес испитивања и студије, Наса води заједно с Европском свемирском агенцијом у Немачком свемирском центру. 

Из Европске свемирске агенције је саопштено да ће истраживање помоћи да се открије како бестежинско стање, космичко зрачење, изолација и просторна ограничења утичу на астронауте.

Истраживање ће се бавити и пропадањем мишића, које се догађа када су астронаути дуго у свемиру а трајаће 79 дана.

Волонтери ће проћи кроз пет дана упознавања пре него што буду ушли у кревет, а после истека 60 дана, колико тестирање траје, предвиђено је још 14 дана за одмор и рехабилитацију, наводи британски лист.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи