Нове технологије у образовању 2018

Међународна конференција „Нове технологије у образовању 2018“, коју пету годину заредом организује British Council, биће одржана 8. и 9. јуна у Белекспо центру. Циљ ове манифестације је унапређење квалитета образовања у земљама Западног Балкана кроз употребу информационо-комуникационих технологија.

Покровитељи конференције су Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Министарство трговине, туризма и телекомуникација и „Мајкрософт".

„Ми снажно подржавамо дигитализацију у области образовања, те овом стручном конференцијом желимо да подстакнемо наставнике да усвоје нове праксе и да код својих ученика развијају вештине алгоритамског и критичког начина размишљања", изјавила је Kлер Сирс, директорка British Council-a за Западни Балкан.

Сваке године посетиоци овог догађаја су у могућности да чују и упознају стручњаке, иноваторе, ентузијасте и партнере из региона, али и целог света. Осим предавања, радионица и сајма са више од 30 излагача, ове године у склопу конференције организоваће се и такмичење у програмирању на микробит уређајима за основце Западног Балкана.

Теме о којима ће се говорити на конференцији укључиваће: рад на пројектима и креативност у учионици; кључне вештине и ментални развој; развој дигиталног садржаја за потребе учења и употреба информационо-комуникационих технологија у другим предметима; алгоритамско размишљање и кодирање; инклузивно образовање и помоћне технологије; управљање школом кроз процес дигитализације и стручно образовање и дигиталне индустрије.

Учешће на конференцији је бесплатно, а предавања ће бити одржана на српском и енглеском језику. Програм конференције ће бити реализован паралелно у више сала током два дана. На овом догађају ће поред квалитетног конференцијског програма бити одржан и разноврстан сајамски програм с великим бројем излагача из региона и шире.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи