Русија: од угља праве злато

Након 15 година анализирања састава угља, стручњаци Амурског научног центра Руске академије наука, одељења Далеког истока, дошли су до значајног открића. Наиме, група научника је успела да пронађе начин да из сваке тоне искоришћеног угља извуче до једног грама златa.

У плану је да експериментална опрема, која већ постоји, буде постављена на једној од котлова ове године како би се почело са радом на том револуционарном открићу. Научници Амурске области су након дугогодишњих анализа успели да дођу до закључка да свака тона чврстог горива садржи око грам злата.

„На филтерима се таложе како корисне тако и штетне компоненте. Ако прикључак буде 'хватао' макар половину ‒ то је пола грама по тони, а онда је лако израчунати економски ефекат. Односно, изгарањем тоне угља ‒ добили бисмо 1500 рубаља", рекао је генерални директор Амурског научног центра за комплексне иновационе технологије Олег Агејев.

Припремио: Бранислав Јарић 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи