Тесла и Пупин на истом путу

У Историјском музеју Србије, првог новембра у 19 сати, свечано се отвара изложба „Тесла и Пупин на истом путу“. Изложба је најбољи начин да се по први пут у нашој јавности прикаже, не само допринос двојице великана људској цивилизацији, већ и да се представљањем њихове научне и духовне заоставштине, да добар образац на који се наше друштво може ослонити.

Двојица наших истакнутих научника оставили су неизбрисив траг у историји светске науке, али и у другим областима људског стваралаштва.

Интерактивна изложба има за циљ да њихово наслеђе укрсти и укаже на све тачке сусрета та два велика човека, као што су: порекло, однос према народној традицији, личност и улога мајке, сусрет са Америком и присуство у америчкој јавности, однос према уметности, заједнички сусрети, али што је најважније - њихов сусрет на великом путу научног стваралаштва.

Употреба модерних технологија и посебно такозваног концепта проширене стварности, даће посебан допринос доживљају поставке, јер ће посетиоцима омогућити да уживо чују и виде Пупина и Теслу.

„Тесла и Пупин на истом путу"... по Србији

После завршетка изложбе у Београду, „Тесла и Пупин на истом путу" ће бити постављена у још пет градова (Крагујевац, Крушевац, Ниш, Нови Сад и Идвор).

Низом предвиђених активности (радионица за децу, предавања и стручна вођења), активираће читаву Србију.

Званично ће се завршити у родној кући Михајла Пупина у Идвору, где ће материјал и експонати остати као део сталне поставке куће - музеја.

Приредила: Владана Рашић Драгојевић 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи