Читај ми!

Четири стотине музичара на „Нишвилу“

Организатори Међународног џез фестивала „Нишвил“ најавили наступе више од 400 музичара из 20-ак земаља. Фестивалска награда за животно дело биће додељена музичару Миши Бламу.

Међународни џез фестивал „Нишвил" биће одржан од 10. до 15. августа у Нишу, а организатори су најавили наступе више од 400 музичара из 20-ак земаља, у простору Нишке тврђаве.

Директор фестивала Иван Благојевић рекао је на конференцији за новинаре да ће „Нишвил" почети 10. августа бесплатним концертом на „Ривер стејџу" поред споменика певачу ромске музике Шабану Бајрамовићу у Нишу.

Према његовим речима, наступиће „Рундек Карго трио", „Дикси бенд Тетевен" из Бугарске и „Шабан Бајрамовић трибјут" бенд.

Благојевић је истакао да су главне звезде овогодишњег „Нишвила" Чико Фриман и Милчо Левиев, „Манго Џери блуз бенд", Ханс и Кенди Далфер, док је фестивалска награда за животно дело ове године припала музичару Миши Бламу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи