Читај ми!

„Егзит“: Фузија музике, светлости и ватре

Ломљење инструмената на наступу Британаца „Едиторса", играње ватром уз енергичну музику Карла Крејга и футуристички шоу егзотичне уметнице са Шри Ланке која се представља као М.И.А. обележили су друго вече 12. „Егзита“.

На главној бини „Егзита" друге фестивалске вечери наступили су британски бенд „Едиторс" (Editors) и британска певачица и реперка М.И.А, а у „Денс арени" публика је имала прилике да види „Андерворлд" (Underworld).

Бенд „Едиторс" је пред попуњеним простором испред главне бине одсвирао своје највеће хитове, а певач Том Смит је током наступа разбио гитару и на бини изводио акробације пењући се по инструментима.

М.И.А. је наступ почела у поноћ, а свој највећи хит Paper Planes извела је тек пред сам крај концерта.

Енергична певачица, пореклом са Шри Ланке приказала је публици веома несвакидашњи, алтернативни и футуристички шоу, са обиљем видео и светлосних ефеката.

На главној бини су током друге вечери „Егзита" наступили и бендови „С.А.Р.С." и „Петрол", а у 20 часова весели концерт препун позитивних порука љубави и мира имали су Амадоу и Мариам, слепи музички дуо пореклом из Африке.

У „Денс арени", бини која је намењена обожаваоцима електронске музике, наступио је британски електронски дуо „Андреворлд", који је овог пута „Егзит" посетиоцима своје хитове извео уживо.

Из публике су се чуле највеће овације током извођења песме Born Sleepy, коју су током свих година „Егзит" фестивала у својим наступима пуштали и многи други ди-џејеви.

У јутарњим часовима на „Денс арени" су наступила и још два популарна ди-џеја, Карл Крејг и Марко Карола, а неуморну публику у шест часова ујутру дочекала је ди-џеј Тини.

Током маестралног Крејговог наступа на сцени су били и гутачи ватре, који су одушевили присутне понете енергичним звуком.

Већа гужва примећена је и испред капија Фестивала где се посетиоци окупљају како би „довршили" своје пиће уочи одласка на концерте, пошто је уношење алкохола у фестивалску зону забрањено.

Дванаести „Егзит" по реду, затвара се у недељу, 10. јула.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи