Читај ми!

Одбројавање до „Егзита”

Три дана уочи највеће музичке манифестације у овом делу Европе, у Новом Саду се ужурбано ради. Све мора да буде спремно за 700 извођача из земље и света, али и око 45.000 посетилаца који ће дневно пролазити Петроварадинском тврђавом.

Највећа музичка манифестација у овом делу Европе, фестивал „Егзит" (Еxit), почиње у четвртак у Новом Саду.

Током Фестивала, кроз Петроварадинску тврђаву свакога дана прође око 45.000 посетилаца, а Нови Сад, тих дана, према неким проценама, заради око 14 милиона евра.

На овогодишњем „Егзиту" учешће је потврдило 700 извођача из земље и света, међу којима су групе "Jamiroquai", "Arcade Fire", "Pulp" и "Editors", па већ неко време на Петроварадину ври као у кошници.

Иако атмосфера на моменте делује хаотично, свако ради свој посао и нико никоме не смета.

Према речима дизајнера светла Горана Кравића, монтира се лифт од 30 метара који треба да превезе око 30 тона опреме.

„Ускоро ће почети монтажа и технике - расвете, озвучења, видео-бимови", најављује Кравић.

„Ми постављамо базну станицу за појачавање капацитета сигнала за мобилне телефоне, пошто ће бити много људи, много корисника и долазиће до пуцања везе, тако да се постављају монтажно-демонтажне базне станице", наглашава Владимир Буњин из компаније „Кодар инжењеринг".

„Егзит" је најзначајнија новосадска манифестација која, поред домаћих гостију, доведе и велики број туриста из целог света, највише из Енглеске, Немачке и Холандије.

„Манифестација је значајна не само због имиџа града у Европи, него уопште зарађује се на више нивоа. Прво, ту је туристичка привреда смештајни капацитети, угоститељска понуда, превозници и трговине", објаснила је Гордана Стојаковић из Туристичке организације Новог Сада.

Током фестивалских дана, улицама града шетаће волонтери у препознатљивим мајцама који ће гостима бити на услузи. На више места у граду биће постављени и инфо-пултови на којима ће посетиоци моћи да добију одговоре на сва питања о дешавањима на Фестивалу, али и друге важне информације.

Фестивалско племе, тако зову најверније посетиоце „Егзита", има велики број чланова.

Посебно је упечатљив један Мајк из Ирске који, чим стигне, сврати у Туристичко-информативни центар да поздрави запослене.

Када виде Мајка, Новосађани знају да „Егзит" може да почне.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи