Читај ми!

Почиње „Самертајм викенд“

Љубитељи џез, блуз и “world music” звука, током викенда моћи ће да уживају у наступима Ирене Благојевић, Ане Поповић, браће Тавитијан и „Новог квартета“ Гарија Бартона. „Самертајм викенд 2011“ одржава се 1. и 2. јула у Центру „Сава“.

Дводневни фестивал „Самертајм викенд 2011" (Summertime Weekend) почиње у петак увече у Центру „Сава" у Београду, наступима џез певачице Ирене Благојевић и блуз гитаристкиње Ане Поповић.

Благојевићева је флаутисткиња и финалисткиња телевизијског такмичења певача „3К дур", која је као џез-поп-соул певачица објавила албум првенац Јутро без љубави (2008).

У Великој дворани Центра „Сава" после наступа Ирене Благојевић на бину ће изаћи Поповићева, која је после рада с београдским саставом „Хаш" (Hush) последњих година углавном из Холандије објавила неколико албума за западно тржиште попут Still Making History (2007) и Blind for Love (2009).

Друге вечери Фестивала наступиће браћа Гаро и Диран Тавитијан, који су са својим оцем Гарабетом Тавитијаном, бившим бубњарем скопског рок састава „Леб и сол", прошле године објавили ЦД албум „Македонското срце што чука во 7/8", с гостујућим певачима из Македоније, Хрватске и Босне и Херцеговине.

Завршницу Фестивала зачиниће амерички џез вибрафониста Гари Бартон са својим „Новим квартетом" (The New Gary Burton Quartet) у коjeм су гитариста Џулијан Лаге, бубњар Антонио Санчез и басиста Хорхе Редер.

Организатор Центра „Сава" је традиционални џез, блуз и "world music" фестивал „Самертајм" (Summertime) ове године услед економске кризе наставио у скраћеном издању као „Самертајм викенд".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи