Домаће вино за "Pulp", масерка за "Аrcade Fire"

Поједине велике звезде овогодишњег „Егзита“ омогућиће организаторима да се похвале локалним производима - "Editorsi" траже домаће пиво, док ће групи "Palp" бити послужено карловачко вино и домаћи специјалитети од меса.

Навикнути на претеране захтеве звезда које долазе на „Егзит" (Exit), организатори новосадског фестивала, једног од највећих на свету, истичу да их увек изненаде прохтеви који су умерени, разумни или скромни.

Ове године просто су затечени „хоспиталити" листама састава "Pulp" и "Editors", за разлику од захтева групе "Jamiroquai" на чијем списку су најквалитетнији кавијар и француско пиво или масерка за бенд "Arcade Fire".

Скромни 

Упркос могућностима избора, британски "Pulp" определио се за квалитетно локално вино, тако да ће на овом фестивалу имати прилике да пробају бисере из неких од сјајних карловачких винарија. Они су се определили и за домаће пиво, а Србија ће дефинитивно бити земља њихових снова, с обзиром на чињеницу да су за закуску тражили тањир меса.

"Pulp" су такође велике присталице рециклаже, па је посебно наглашено да у бекстејџу морају постојати одељене канте за папир, пластику и стакло.

"Editors", с друге стране, преферирају домаће пиво, али уз њега захтевају и шкотски џин "Hendriх", који се пије уз свеж краставац и латице руже дамаска. Уз све ово, "Editors" су за грицкање тражили маслине и љуте папричице и пуно воћа.

Нескромни 

"Jamiroquai" долазе у екипи од 26 људи, од којих је за главну звезду захтеван луксузни апартман, а за остатак екипе 25 једнокреветних соба у хотелу од пет звездица.

Кад су у питању захтеви за пићем, извођачи су били скромнији. За бенд је тражено неколико боца најквалитетнијег француског вина, шампањац, као и француско пиво "Kronenbourg" из пиваре која постоји од 1664. године.

Певач Џеј Кеј је тражио и врхунски кавијар „Beluga", теглу органског меда и специјални кинески чај за енергију на бази саћа.

Захтеви "Jamiroquai" су, опет, ништа у односу на све оно што тражи "Arcade Fire". Очигледно су све те силне награде које су покупили од августа прошле године, кад је објављен њихов последњи албум, "The Suburbs", утицале и на њихове захтеве.

Бенд је захтевао масерку која ће доћи директно на тврђаву, а у складу с тим у бекстејџу треба да им се обезбеди посебна соба за масажу. Такође, рок старови су велике присталице заштите животне средине, па инсистирају да у бекстејџу све треба да им буде послужено на биоразградивом посуђу, уз изричиту забрану коришћења стиропене.

Што се тиче вечере, поред стандардних прохтева, "Arcade Fire" захтевају порцеланско посуђе и сребрни есцајг.

Каприц 

Поред захтева звезда који су израђени на основу стила живота који се обичним људима чини као екстравагантан, постоје увек и они захтеви који су производ пуког каприца, или пак смисла за хумор извођача. Тако је Стив Аоки, ди-џеј који наступа у „Денс арени", поред сасвим уобичајених захтева, тражио и торту, на којој ће бити исписано "Аutoerotique: Тurn Up the Volume".

Домаћи бенд „Сви на под" који ове године наступа на "Fusion" бини је у одељку за гостопримство напоменуо: „'Сви на под!' немају велике и посебне захтеве, а цене свако добро гостопримство".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи