Читај ми!

Сантана у Београдској арени 6. јула

У обилазак гитарског раја београдску публику повешће 6. јула лично Карлос Сантана. Најављено је најмање два и по сата изврсног музицирања једног од најбољих гитариста свих времена чему ће претходити наступ реге легенде Џимија Клифа.

Карлос Сантана у оквиру турнеје "Guitar Heaven 2011" прави пут око света. У јуну и јулу наступа по европским градовима, а 6. јула стиже и у Београдску арену.

На концерту у Арени чуће се песме са албума Guitar Heaven: The Greatest Guitar Classics of All Time које су допринеле да се Сантанини албуми од 1960. године до данас обавезно налазе у топ десет најпродаванијих и најслушанијих у свакој деценији.

У српској престоници, мексичко-амерички музичар извешће хитове за сва времена као што су While my guitar gently weeps, Riders on the Storm, Smoke on the water, али то не значи да ће публика остати ускраћена за песме Black magic Woman, Maria, Maria, Sunshine of your love, Smooth и друге.

Очекује се најмање два и по сата изврсног Сантаниног музицирања којем ће претходити реге легенда Џими Клиф.

Од 1960. године до сада, Сантана је продао више од 100 милиона албума и освојио 10 Греми награда, а 1998. године ушао је у Кућу славних рокенрола (Rock and Roll Hall of Fame), а угледни музички часопис Ролинг стон, прогласио је Сантану за 15. на листи 100 највећих гитариста свих времена.

Чувени музичар ће у Београд доћи са супругом Синди Блекмен, бубњарком, коју је запросио прошле године на концерту у Чикагу. Синди ће се Карлосу придружити на сцени у Арени и одсвирати неколико нумера.

Будући да је више пута хвалио супругино умеће у песми Corazon Espinado и оцењивао га као изузетно сензуално, може се очекивати да ће једна од нумера у којима ће Синди гостовати, бити управо та.

У недавним интервјуима за домаће медије Сантана је рекао да се сећа претходног гостовања у Србији и да је Београд елегантан град са људима пуним ентузијазма.

Улазнице од 3.100, 3.500, 3.900, 4.500 и 4.900 динара могу се наћи на продајним местима Београдске арене, Билет центра Београда, у шопинг центру „Ушће", Дому омладине, књижарама „Делфи" и „Вулкан", као и преко сајта arenabeograd.com, tickets.rs и eventim.rs.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи