„Ганси“ сутра у Арени

Легендарни бенд „Ганс ен' роузис“, додуше у новом, измењеном саставу, сутра први пут гостује у Србији. На спектаклу у Београдској арени група ће свирати највеће хитове, али и представити последњи албум "Chinese Democracy".

Амерички рок састав „Ганс ен' роузис" (Guns 'n' Roses) наступиће сутра у Београдској арени, а публику, након домаће групе „Најт шифт" (Night Shift) и канадског хард рок бенда „Данко Џонс" (Danko Jones), очекује двоипочасовни рок спектакл са изненађењима и специјалним ефектима.

Загревање уз „Најт шифт" почиње у 21 час, затим ће око 22 часа на сцену изаћи „Данко Џонс".

Врхунац вечери, концерт „Ганс ен' роузиса" очекује се око 23 часа, најавили су представници Београдске арене.

Опрема за концерт „Ганса" стиже у 12 шлепера, са великом бином и комплетним озвучењем, а репертоар обухвата 24 песме.

Концерт ће почети кратким инструменталним уводом за којим следи насловни хит са последњег албума - "Chinese Democracy".

Београдска публика ће чути и највеће хитове - "Welcome to the Jungle", "Live and Let Die", "You Could Be Mine", "Sweet Child o' Mine", док ће посебан увод у песму "Novembar Rain" дати фронтмен и један од оснивача групе Ексл Роуз клавирским соло наступом.

„Ганс ен' роузис" и даље држе рекорд у дужини трајања рок турнеје, која је започета након објављивања албума "Use Your Illusion I, II" 1991. године.

Концертни низ, у трајању од две и по године, прославио се и финансијским успехом, али и великим бројем контроверзних догађаја који су пратили наступе.

Нова серија наступа легендарног бенда, у оквиру које ће посетити и Београд, већ се налази на високој позицији „Билбордове" листе најпосећенијих турнеја ове године.

„Ганси" су један од састава који је музички магазин "Q" 2005. године уврстио на своју листу „50 бендова на чији концерт морате отићи пре него што умрете".

Група је од оснивања у Холивуду 1985. године прошла кроз бројне промене.

Издали су шест студијских албума, три ауторске плоче и један "live" албум и продали више од 100 милиона албума широм света, а тренутни састав чине Роуз (вокал), гитариста Рон "Bumblefoot" Тал, ди-џејеви Ашба и Ричард Фортус, басиста Томи Стинсон, бубњар Франк Ферер и клавијатуристи Дизи Рид и Крис Питман.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи