У продаји "Women and Children Last"

Нови, други по реду албум калифорнијске хорор панк групе „Мурдердолс“ од данас је доступан обожаваоцима у стандардном издању и специјалном са три бонус нумере, мајицом, налепницом, дигиталном верзијом и ДВД-ом на којем је снимак њиховог првог концерта после седам година.

Хорор рок састав „Мурдердолс" (Murderdolls) који чине аутор и гитариста Венсдеј 13 и бубњар хеви метал групе „Слипнот" (Slipknot) Џои Џордисон објавио је данас други албум "Women and Children Last".

„Деца ће сигурно волети наш нови албум, а родитељи ће га презирати, мораће да се окупају два пута када га чују. Долазимо по ваше ћерке и ништа нам не можете", најављују Венсдеј и Џордисон.

За разлику од претходног албума "Beyond the Valley of Murderdolls", издатог 2002. године, који је стилски био најближи панк музици, на албуму "Women and Children Last" приметан је помак ка хеви металу, песме су дуже са дужим и сложенијим гитарским соло деоницама.

Изостали су комични Венсдејеви текстови попут "I Love to Say Fuck", "I Take Drugs" и "The Devil Made Me Do It", као и текстови инспирисани филмовима страве попут "Dawn of the Dead".

„И даље смо забавни, и даље смо као пре, али не могу целог живота да певам о Дракули. Сада певам о животу. Старе песме сам писао у мојој соби када сам био дечак и живео са родитељима и оне су израз дечачког бунта. Сада сам у тридесетим годинама, озбиљнији сам, видео сам света и много сам огорченији", каже Венсдеј.

Џордисон, са друге стране, каже да је данашњи хеви метал постао сувише озбиљан и помало досадан јер нема оригиналних састава, па су он и Венсдеј одлучили да жанру врате забаву, и истиче да је претходни албум личио на скицу, док је нови као права слика.

Албум је сниман у студију у Холивуду крајем марта и почетком априла, а двојац је углавном све снимио сам, пошто Џордисон, недавно проглашен за најбољег бубњара света у последњих 25 година, у „Мурдердолсима" свира гитару.

Соло деонице на гитари у нумерама "Drug Me to Hell" и "Blod Stained Valentine" одсвирао је једини гост на албуму, гитариста групе „Мотли Кру" (Motley Crue) Мик Марс, који се, иако на прагу седме деценије живота, у студију појавио са великим цилиндром на глави, чизмама са платформама и у пратњи две лепотице које су носиле његову опрему.

"Мало је рећи да смо били одушевљени када смо видели Мика на вратима у том издању. Осетили смо се као деца којој се пружила прилика да упознају свог идола. Клањамо се великом Мику, можда најпотцењенијем рок гитаристи", каже Венсдеј.

Више информација о групи доступно је на www.murderdollsband.com, а "Women and Children Last" могуће је преслушати на www.craveonline.com.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи