„Вечити тинејџери“ затресли Петроварадин

Лондонски алтернативни рок бенд „Пласибо“ током одличне свирке послао поруку публици на 11. „Егзиту“ о вечној младости. Друге фестивалске вечери за добру атмосферу били задужени и немачки бенд „Атари тинејџ рајот“, „Хорорс“ из Британије, Марко Настић.

Тачно у поноћ на главној „Егзитовој" бини наступио je легендарни лондонски састав „Пласибо" (Placebo). Публика је синоћ добила оно што је очекивала - гламур, стил и увек хваљени „лајв" наступ.

Пред солидно попуњеним простором код главне бине „Егзит" фестивала уиграни музичари одличном свирком привукли су велики број страних посетилаца Фестивала из Велике Британије, а велико одушевљење изазвали су њихови највећи хитови "The Bitter End" и "Every You, Every Me".

Мрачан, а у исто време и енергичан и забаван, слободно се може рећи да је овогодишњи наступ успешна реприза генијалног концерта у Хали спортова сада већ давне 2003. године када су последњи пут посетили Србију.

Брајан Молко, Стефан Олдсдал и Стив Форест почели су наступ сировим гитарским рифовима који и нису подигли атмосферу, али су ипак изазвали одушевљење хиљада фанова.

Певач Брајан Молко присутнима је поручио да заувек треба да остану тинејџери, без обзира на то колико година имају, те да он никада неће престати да буде тинејџер у чему му помаже то што свира рок музику.

Бенд је публици представио и неколико песама са њиховог последњег албума "Battle for the Sun" (Битка за Сунце) из 2009. године, као што су "Ashtray Heart" и "The Never Ending Why", а изненађење концерта била је фантастично извођење чувене песме "All Apologies" америчке групе „Нирвана".

После сат времена свирке и громогласног позива публике, Брајан Молко се вратио на бину и уз хитове "Infra-Red" и "Taste in Man" успешно привео наступ крају.

Иако највећи део овдашње публике није био у прилици да буде сведок њихових концерата од којих, према писању бројних музичких магазина „застаје дах", концертом на Петроварадинској тврђави британски састав је доказао да познаје само успехе.

Уколико су успели да избегну гужву на новосадском путу која се предвече створила код наплатне рампе, посетиоци овогодишњег „Егзита" су пре концерта „Пласибо" на бини „Електрана" могли да се загреју уз београдски алтернативни двојац „Иње".

Друге вечери Фестивала на „Мејн стејџу" (Main Stage) је наступио и бенд „Атари тинејџ рајот" (Atari Teenage Riot) из Берлина који је уместо у 10.15 сати, како је било најављено, наступио нешто раније, а након њих је уследио специфичан и веома мрачан наступ бенда „Хорорс" (The Horrors).

Добра атмосфера на „Фјужн" бини

На „Фјужн" бини (Fusion Stage) наступила су два бенда из Хрватске, „Кавасаки трип" и популарни „Ти-Би-Еф" (TBF), који су својим ангажованим и провокативним текстовима довели атмосферу до врхунца.

Главне звезде друге вечери „Егзита" на „Фјужну" били су „Даз ит офенд ју јеа" (Does it Offend You Yeah) из Велике Британије, а вече је затворио „Обојени програм".

Иако је наступ „Обојеног програма", предвођеног Кебром, почео у 3.30 часова после поноћи, стандардно добра атмосфера није изостала.

У „Денс арени" (Dance Arena) љубитеље електронске музике забављао је Џош Винк, који је у оквиру другог дана Туборг музичке конференције на Егзиту држао предавање младим ди-џејевима из региона.

Поред Винка на највећем електронском стејџу Фестивала наступили су и „Модерати" и Рикардо Виљалобос, једно од најважнијих имена техно-минимал сцене у свету, а у раним јутарњим часовима (око 6.30) наступио је и најпопуларнији домаћи ди-џеј Марко Настић.

У току вечери у једном делу Петроварадинске тврђаве дошло је до проблема са електричном енергијом, тако да су неке мање бине, као што су „Студент стејџ" (Student Stage), „Агора стејџ" (Agora Stage) и „Кафе дел Денјуб цинема стејџ" (Cafe Del Danube Cinema Stage), имале прекид у програму. Квар је отклоњен након мање од једног сата.

„Егзит" је почео у четвртак 8. јула и трајаће до недеље 11. јула, а током четири дана публика ће бити у могућности да види наступе више од 600 извођача и представљање око 50 организација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи