Музичка авантура са Џефом Беком

Уз подршку одличне пратеће групе, Џеф Бек, један од најбољих светских гитариста и инструменталиста, одржао је синоћ у Центру „Сава“ концерт који је био сјајна музичка авантура.

Џеф Бек, један од најутицајнијих мајстора рок гитаре свих времена, одржао је у среду увече, на београдском „Самертајм фестивалу", инструментални концерт који је у стилском, ритмичком и динамичком погледу био права музичка авантура.

Бек је уз подршку врсне пратеће групе - басисткиње и певачице Ронде Смит, клавијатуристе Џејсона Ребела и бубњара Нараде Мајкла Валдена - приредио свирку, у којој су се узбудљиво и сасвим непредвидиво смењивали хард рок, џез, хеви метал, блуз, свинг, буги и реге.

Некадашњи члан "Јардбирдса" (Yardbirds), групе кроз коју су током 1960-их прошли Ерик Клептон и Џими Пејџ, дигао је на ноге око 2.000 посетилаца концерта у Центру „Сава", на којем је свирао композиције из соло каријере, која га је устоличила међу водеће експериментаторе на електричној гитари.

Иако је авантуристички настројени Бек био главна звезда концерта, свирачки нагласак није био обавезно на њему, те је у први план испливала цела група, а са својим бравурама на басу посебно се истакла Ронда Смит - дугогодишња сарадница америчке суперзвезде Принса.

Смитова је повремено и певала - у ретким композицијама које су садржале вокалне деонице - а у једном тренутку њен глас, то јест дахтање и сиктање у микрофон, постао је део ритам секције.

Концерт је укупно трајао 88 минута, а Бек је на бис одао почаст преминулом гитаристи Лес Полу, композитору и конструктору истоимене електричне гитаре.

Џеф Бек (60) је са својим инструменталима неколико пута освајао музичке награде Греми, а његов последњи албум "Emmotion & Commotion" (2010) донео му је један од већих успеха у каријери.

Његовим наступом у Центру „Сава" завршен је „Самертајм фестивал", који је почео пре пет дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи