Сутра почиње „Егзит“

На Петроварадинској тврђави, у Новом Саду, сутра почиње 11. фестивал „Егзит“ и траје до 11. јула. Првог дана наступају Мика, „Ел-Си-Ди саундсистем“, ди-џеј Шедоу, „Јесејер“, „Мике сноу“, „Суисајдал тендесиз“...

Фестивал "Егзит" почиње сутра, а на 20 фестивалских бина на Петроварадинској тврђави наступиће више од 600 извођача, међу којима „Фејт ноу мор" (Faith No More), Мика, „Кемикал брадерс" (Chemical Brothers) и „Пласибо" (Placebo).

На Главној фестивалској бини (Main Stage), публика ће моћи да чује и „Ел-Си-Ди саундсистем" (LCD Soundsystem), ди-џеј Шедоуа (DJ Shadow), Миси Елиот и ем-си Дајнамајта (MC Dynamite), као и „Пендулум" и норвешки „Ројксоп" (Royksopp).

Публици ће се представити и многобројна имена из Србије и региона, а нека од њих су новосадски „Рингишпил", београдски „Репетитор" и „Лолобриђида" (Lollobrigida) из Хрватске и „Елвис Џексон" (Elvis Jackson) из Словеније.

Популарна „Фјужн" (Fusion) бина ове године, између осталих, угостиће „Мике сноу" (Miike Snow) и „Култур шок" (Cultur Shock), а поред њих наступиће и „Канда, Коџа и Небојша", „Генерација без будућности", „КУД Идијоти" и Ти-Би-Еф (TBF).

Љубитеље електронског звука обрадоваће програм „Денс арене" (Dance Arena), која је једна од најпосећенијих бина фестивала. У суботу увече, у арени ће наступити један од најпопуларнијих ди-џејева данашњице - Дејвид Гета.

У „Денс арени" очекују се и наступи „Кристал кaслса" (Crystal Castles), „Дирти саута" (Dirty South) из Аустралије, Џоша Винка из Америке, као и многа друга позната имена из света ди-џејева.

Током четири дана „Егзита" одржаће се и Туборг Музичка конференција, на којој ће се млади ди-џејеви и продуценти из региона сусрести са звездама које наступају на овогодишњем фестивалу и с њима разменити технике, искуства и знања о електронској музици.

На „Егзиту" ће се, и ове године, представити 50 удружења грађана из целог региона у оквиру "Пијаце невладиних организација", а током фестивала на бини „Агора" одржаваће се трибине и дебате.

У оквиру туристичког пројекта "Дан више", Егзит тим организовао је и многе манифестације под називом „Гет ексајтид" (Get Exited), у оквиру којег ће, на различитим местима у Новом Саду, бити организован бесплатан програм.

Програм „Гет ексајтид" одвијаћен се на неколико бина, на којима ће наступити бројни домаћи и страни бендови и ди-џејеви, а трајаће од 6. до 12. јула.

Камп, журке, радионице...

Пратећи програми фестивала одржаваће се и на популарном новосадском купалишту "Штранд". Посетиоци фестивала моћи ће, и ове године, смештај да потраже у Егзитовом кампу - „Егзит вилиџ", који је смештен на локацији бивше касарне "Јанко Чмелик" на Петроварадину и отворен је од 5. до 14. јула.

И у кампу ће бити организовани концерти и журке, као и радионице и едукације из различитих друштвених области.

Током „Егзита", у кампу ће бити постављени и привремени банкомати, затим на улазу у Тврђаву и унутар Тврђаве, на самом фестивалу. На услузи ће бити и привремене мењачнице.

На фестивалу ће, и ове године, за куповину освежења и пића у употреби бити препознатљива Егзит валута - „токен", а на Петроварадинској тврђави радиће 47 шалтера за продају токена.

Посетиоци „Егзит" фестивала који су купили једнодневну улазницу моћи ће да користе бесплатан превоз из Београда при доласку и одласку са фестивала.

Бесплатан превоз почеће у четвртак, 8. јула, и одвијаће се свакодневно, до 12. јула.

Заинтересовани за бесплатан превоз могу да резервишу место путем сајта Exitmusic.tv, у одељку "Туборг аутобуси".

Овогодишњи, 11. фестивал „Егзит" траје до 11. јула.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи