Читај ми!

Моја прва симфонија – Београдска филхармонија за бебе

Концерти Београдске филхармоније за бебе је традиција којој се радују и бебе, и родитељи, и музичари. Гошћа Београдске хронике, Јелена Милашиновић, наглашава да је ово већ седма сезона овог најуспешнијег и једног од најпопуларнијих пројеката које организује Београдска филхармонија.

Моја прва симфонија – Београдска филхармонија за бебе Моја прва симфонија – Београдска филхармонија за бебе

Концерти за бебе Београдске филхармоније, под називом Моја прва симфонија, почињу од уторка и трају до петка у два термина. Карте се продају седам дана уочи термина и та информација се објављује на друштвеним мрежама и сајту Филхармоније, наводи Јелена Милашиновић, пи-ар Београдске филхармоније.

„Увек је другачија атмосфера, невиђено забавна и наравно знамо да ракција беба не може да се намести. Тако да оно што је прелепо јесте та захвалност родитеља коју осјећамо сваки пут кад организујемо концертиће“, додаје гошћа Београдске хронике.

Музичарима су лица увек насмејана током ових концерата, а понекад морају и да реагују јер неки од посетилаца желе да се попну на бину. Иначе, додаје Милашиновићева, цела институција се за ове концерте прилагођава бебама и њиховим потребама. Цела екипа манаџмента је на услузи да дочека и помогне да сви заједно уживају у концертима.

„Ово је у свету јединствен пример. Наши видео-снимци су постали вирални, да су нам се јављале колеге од Латинске Америке до Јапана.“

Припрема будуће публике

Београдска филхармонија не приређује концерте само за бебе, већ и за предшколце, школарце и тинејџере. Избор репертоара за овакву публику био је велики изазов.

„Почели смо заиста да истражујемо литературу и репертор. И да ширимо, да експериментишемо. Прошлогодишњи циклус је имао назив Мој први валцер. Тако да су бебе уживале у трочетвртинском ритму валцера. А ове године је један заиста велики искорак Моја прва симфонија. Тако да ћемо сви заједно видети да ли бебе могу да слушају једну целу синфонију. То ће бити и Бетовенова Прва симфонија, младалачко дело великог генија“, наводи Јелена Милашиновић.

Београдска Филхармонија готово 20 година континуирано свира за децу прешколског и школског узраста и успева им да их привуку класичном музиком, да их заинтигирају и да им се приближе са темама и литературом која их занима и које су актуелне њиховој генерацији.

Тинејџерима је Филхармонија отворила своја врата и понудила музику из холивудских блокбастера на шта су они јако добро одреаговали. На овим концертима нису били забрањени мобилни телефони, могли су да снимају и да деле по друштвеним мрежама.

„Музичари не само што разумеју да је то њихова мисија, већ су и врло поносни, поготово на повратне реакције, када их позову родитељи и кажу да су неки клинци почели да свирају инструменте због тога што су долазили у Београдску филхармонију“, истиче гошћа Београдске хронике, Јелена Милашиновић, пи-ар Београдске филхармоније.

уторак, 17. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи