Читај ми!

Свечани концерт Националног ансамбла „Коло“ у част 100 година Радио Београда

Свечаним концертом Националног ансамбла „Коло" у Коларчевој задужбини биће обележено 100 година Радио Београда, најстаријег електронског медија на Балкану.

Свечани концерт Националног ансамбла „Коло“ у част 100 година Радио Београда Свечани концерт Националног ансамбла „Коло“ у част 100 година Радио Београда

После два велика концерта на Ташмајдану, овај значајан јубилеј, који симболизује почетак радиодифузије у Србији, обележићемо и наступом Ансамбла народних игара и песама Србије „Коло", 10. септембра од 20 часова.

Радио Београд је током свог века постојања био и остао храм културе, уметности, информисања, лепог говора и квалитетне музике. Као медиј који је преносио гласове наших највећих уметника и чувао звуке наше традиције, Радио Београд је постао синоним за културну баштину и извор инспирације за генерације слушалаца.

У част овог великог јубилеја, Национални ансамбл „Коло" ће нам поклонити вече посвећено српској традицији и култури, кроз игру, песму и музику. Основан 1948. године, Ансамбл „Коло" већ 75 година представља наш народни фолклор на највишем уметничком нивоу, како у земљи, тако и широм света. Њихови наступи у најпрестижнијим концертним салама, као што су Метрополитен, Карнеги Хол, и Ројал Фестивал Хол, сведоче о изванредној репутацији коју су стекли као амбасадори српске културе.

Придружите нам се у Коларчевој задужбини да заједно прославимо стогодишњицу Радио Београда уз раскошни уметнички програм Ансамбла „Коло", који ће вас повести на незаборавно путовање кроз звуке и игре наше богате културне баштине.

Карте су у продаји на билетарници Коларчеве задужбине, као и путем њиховог сајта.

среда, 04. септембар 2024.
35° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару