Читај ми!

Здравко Чолић први на сцени обновљене Плаве дворане Центра „Сава“

У Центру „Сава“ вечерас се отвара реконтруисана Плава дворана која сада има 4.050 места, побољшану акустику и највеће биоскопско три-де платно у региону. Први концерт изненађења одржаће вечерас једна од највећих звезда са ових простора Здравко Чолић.

Обновом Плаве дворане завршена је реконструкција Центра Сава, највећег конгресног, културног и пословног центра у Југоисточној Европи.

У чувеној сали до краја године, наступиће Бољшој балет, Лондонска краљевска филхармонија, Хосе Карерас.

Ипак, на бину обновљене Велике дворане први ће се попети један од првих извођача који су наступали у Центру „Сава“ када је изграђен – Здравко Чолић.

„То је негде било на албуму Ти си ми у крви, то је било везано за три концерта у то време, што је било баш престижно. Центар 'Сава' је све то дигао на један пиједестал. Важност концерта и сам начин извођења, тај један однос према публици где је све то било много озбиљније, али и на неки начин, везано за дворане у Београду, много веће у смислу већег броја публике која је могла да стане у Центар 'Сава'“, истакао је Чолић.

Боја сале остала је препознатљива, капацитет је повећан на 4.050 места, што је 400 места више него раније. Унапређен је аудио-визуелни доживљај и сала сада има највеће три-де биоскопско платно у региону.

Центар Сава први је обновљени објекат у региону који ће имати BREEAM сертификат, који је један од најважнијих система рангирања утицаја једног објекта на животну средину.

среда, 04. септембар 2024.
25° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару