Читај ми!

Завршни концерт полазника Међународног музичког института Стефана Миленковића

Завршни концерт полазника Међународног музичког института Стефана Миленковића биће одржан у недељу, 18. августа 2024. године, у 19 часова, у Градској концертној дворани у Новом Саду. Заједнички наступ студената и професора Стефана Миленковића круна је интензивног тронедељног рада у оквиру Института, а улаз ће бити бесплатан.

Завршни концерт полазника Међународног музичког института Стефана Миленковића Завршни концерт полазника Међународног музичког института Стефана Миленковића

Међународни музички институт, организован у сарадњи са националном платформом Србија ствара Владе Републике Србије и подржан од стране „Банке Интеза“, јединствена је платформа за најбоље студенте из целог света, која омогућава урањање у техничке, музичке и психофизичке припреме за њихову будућу професионалну каријеру у музици.

Овогодишњи Институт окупио је чак 28 талентованих младих полазника, одабраних путем међународног конкурса.

Због великог досадашњег успеха и интересовања четврто издање Института проширило је курикулум – поред виолине укључени су виола, чело и камерна музика. Полазници су кроз индивидуалне, групне и теоретске часове имали прилику да развијају уметничке и техничке вештине, истраже солистички и камерни репертоар под стручним менторством искусних професора виолине Стефана Миленковића и Уне Станић, професора виоле Јожефа Бисака, професора чела Дмитрија Коузова и пијаниста Рохана Де Силва и Хилде Шван, са престижних институција као што су Џулијард, Оберлин Конзерваторијум, Факултет Музичке Уметности у Београду и Академија Уметности у Новом Саду.

Претходна три музичка Института Стефана Миленковића одржана су у Чачку 2021. године, а потом у Новом Саду 2022. и 2023. године, окупивши најталентованије студенте виолине из Србије и али и целог света.

Међународни музички институт Стефан Миленковић настао је као резултат више од 25 година дугог педагошког рада професора Миленковића и комбинованог искуства стеченог на Џулијард школи (Њујорк, САД), Иллиноис Универзитету (Шемпејн-Урбана, САД), Академији Уметности у Новом Саду, као и великом броју мајсторских курсева на глобалном нивоу.

Како сам Стефан Миленковић истиче, поред дубоког урањања у свет музике, велики део мисије Института је и популаризација класичне музике кроз креативне приступе наступима, програмирању и интеракцији са публиком.

понедељак, 12. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару