Гуча поново окупља мајсторе трубе

Највећа трубачка имена ове године у Гучи: Бобан и Марко Марковић, Дејан Петровић Биг бенд, Екрем Мамутовић, Дејан Лазаревић само неки од учесника фестивала у Гучи од 1. до 4. августа. Смештајни капацитети скоро попуњени.

Фестивал у Гучи поново ће угостити љубитеље музике и традиције, а на 63. Драгачевски сабор трубача окупиће се највећа имена и мајстори трубе.

Свечана церемонија отварања Сабора започеће у петак тачно у 11 часова подизањем саборске заставе у присуству извођача, медија и овогодишњег домаћина, мајстора трубе, Дејана Петровића.

Највећу пажњу привући ће централни догађај, финално такмичење трубачких оркестара, које је заказано за недељу, са почетком у 18 часова.

Програм првог саборског дана, у петак 02. августа, отвориће трубачки оркестар мајстора трубе Дејана Лазаревића, а истог дана наступиће оркестар Бобана и Марка Марковића, амбасадора трубача у Гучи и свету. Први дан ће затворити трубачки оркестри финалисти 63. Драгачевског сабора трубача.

У суботу, 03. августа ће наступити победници 62. Драгачевског сабора трубача, а затим ће уследити концерт трубачких оркестара мајстора трубе Дејана Петровића и његовог Биг Банда, као и оркестар Екрема Мамутовића.

Последњи дан Сабора резервисан је за Финално такмичење трубачких оркестара Србије, након чега ће уследити Гала концерт – Велики ревијални оркестар под управом Владе Пановића са гостима певачима Александром Тирнанићем, Чедом Марковићем, Снежаном Ђуришић и Даницом Крстић.

Припреме за Гуча фестивал увелико су у току, речено је данас на конференцији за новинаре, а како је истакао председник Општине Лучани, Миливоје Доловић, Гуча живи за дане Сабора: „Ми у Гучи време не меримо од Нове године до Нове године, већ од Сабора до Сабора“ и додао да се Општина и ове године, заједно са свим партнерима, потрудила да свим посетиоцима обезбеди незабораван провод и богат културно-уметнички и музички програм.

Директор Културног центра Гуча, Зоран Д. Пантелић, истакао је да у Гучу долазе најбољи оркестри, који су претходно морали да победе на такмичењима у предтакмичарским центрима – Бољевцу, Ковачици, Златибору и Сурдулици. Укупно 16 њих ће имати прилику да се бори на финалном такмичењу последњег саборског дана.

Како је потврђено, и ове године ће продукција фестивала бити на завидном нивоу, и у рукама Скајмјузика, који је један од организатора.

Александра Митровић, директорка Туристичке организације Драгачево истакла је да су смештајни капацитети у Гучи и Драгачеву одавно попуњени, а да је врло мало расположивих смештајних јединица остало у Чачку и Ивањици.

„Резервације за смештај кренуле су већ од новембра месеца, када је и објављен датум овогодишњег Фестивала и драго ми је да могу да потврдим да се вратио тренд организованог доласка великих група у Гучу – из Грчке, Хрватске, Босне и Херцеговине“ – закључила је Митровић.

Овогодишњи домаћин Сабора, мајстор трубе Дејан Петровић, рекао је да му је велика част што се ове године нашао у тој улози и додао: „Увек сам у Гучу долазио отвореног срца, не знам да ли сам срећнији што ћу опет наступати пред том публиком као музичар или што ћу бити домаћин овогодишњег Сабора“.

четвртак, 11. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару