Читај ми!

Арсенал фест: Бранку Голубовићу из „Гоблина" награда за професионални рад на музичкој сцени

Бранко Голубовић Голуб, легендарни фронтмен панк-рок бенда „Гоблини" и дугогодишњи хуманитарни радник, четврти је добитник традиционалне награде „Микица Здравковић“ коју крагујевачки Арсенал фест додељује личностима из Србије и региона за њихов рад на музичкој сцени. Награду је, у његово име, у Дому омладине Крагујевца, на Светски дан музике, примио гитариста „Гоблина" Ален Јовановић.

Претходни лауреати су Ненад Кузмић, музички уредник Радио Београда 202, чувени фотограф Брајан Рашић и продуцент и музичар Војислав Воја Аралица.

Признање се додељује у знак сећања на прерано преминулог Микицу Здравковића (1974-2020), једног од оснивача Арсенал феста, запосленика Дома омладине Крагујевац и басисту бендова ЧБС и „Веселе осамдесете".

Бранко Голубовић Голуб је 1992. био међу оснивачима чувеног шабачког бенда „Гоблини". Са групом је снимио шест студијских и два жива албума.

„Гоблини" и даље представљају једну од највећих концертних атракција у региону, без обзира на Голубов живот у иностранству дуги низ година.

У оквиру мировних мисија радио је у Авганистану, Шрли Ланци, Пакистану, Етиопији, а од 2018. године је у Јордану. Аутор је књиге Писма из Авганистана (2009), као и Изгужване мисли (2018) која обухвата период од настанка „Гоблина" до његовог одласка у иностранство 2003. године.

Голуб је, поводом награде, истакао: „Почаствован сам. Налазим се раме уз раме са таквим људима из српског рокенрола као што су господа Аралица, Рашић и Кузмић. Не знам откуд ја ту“.

„Гоблини" ће ове године затворити програм на мејн сејџу Арсенал феста наступајући последње, треће вечери, 29. јуна.

„Једва чекамо, нисмо се видели већ две године. Има нас“, у свом стилу најављује Голуб.

Додељивање награде „Микица Здравковић” Бранку Голубовићу Голубу уприличено је у склопу пратећег програма 14. Арсенал феста, који ће бити одржан од 27. до 29. јуна у простору Кнежевог Арсенала у Крагујевцу.

Очекује се да рекордан број посетилаца на три стејџа ужива у наступима прослављених извођача као што су, поред „Гоблина", Здравко Чолић са симфонијским оркестром, „Бијело дугме", Кијану Ривс и „Догстар", "Asian Dub Foundation", "Circa Waves", "Palaye Royale", "Sivert Hoyem", "Nouvelle Vague", "Lil Pump", "Nik West", „Партибрејкерс", „Бркови" и многи други.

четвртак, 27. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару