Читај ми!

Педесет година каријере Срђан Марјановић обележава албумом „50 сентименталних“

Малобројни су извођачи и аутори из света рокенрола у региону, који су успели да се одрже и да остану актуални више од 50 година. Срђан Марјановић је један од њих. Педесет година каријере обележава 18. музичким албумом.

Документарни филм који ће бити приказан на РТС-у, као и сам албум, зове се 50 сентименталних.

„Кад кажете да је неко напунио 50 година живота, онда кажете, добро – матор човек већ, озбиљне године. А камоли кад кажете 50 година каријере. Мени је драго што сам толико дуго издржао. Велика ствар је да издржиш да се бавиш једним послом толико времена. Морам да кажем да ми је сваки тај тренутак, свака година, сваки сат, свака та песма, да ми је све то на неки начин било драго, и да сам био сретан кроз све то”, рекао је у Јутарњем програму кантаутор Срђан Марјановић.

Додаје да је тај моменат среће кроз посао који се воли јако важан, упркос томе што су, како каже „његове песме тужне“.

Албум којим обележава 50 година ауторске каријере је први који је снимљен уживо – на концерту у „Дадову”, у новембру прошле године.

„Много је леп тај амбијент, сала, озвучење је изузетно добро, расвета, све комплет, и мени је то одговарало за ту неку моју музику. Ја сам тамо направио концерт поводом мојих 50 година. Међутим, `Дадов` је то све снимио и аудио и видео, и ми смо практично добили готов материјал који је одличан баш за један `живи` албум који ја до сад никад нисам имао”, испричао је Марјановић.

Албум је као ЦД објавио ПГП, за који је Марјановић „посебно везан".

„Ја сам пре свега захвалан вашој кући, на неки начин и мојој кући, ја сам одрастао уз РТС. Захваљујући љубазности уредништва, добили смо архивски материјал који нам је био јако важан за конструкцију целог тог филма. Филм је доста озбиљан, траје сат и 20 минута. У филму су готово сви значајни људи из сфере рокенрола и публицистике која се бавила музиком. Преко 20 људи је који су на неки начин интервјуисани. И ја говорим у том филму. То је на неки начин чак мала историја некаква југословенског рокенрола”, додао је кантаутор.

четвртак, 20. јун 2024.
33° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије