Читај ми!

Обреновачки AIR FEST, четврту годину заредом спаја рокенрол и екологију

Овог викенда, у петак и суботу 14. и 15. јуна, у обреновачком излетишту „Забран" на ободима шуме, биће одржано четврто издање јединственог музичко-еколошког фестивала AIR FEST.

Обреновачки AIR FEST,  четврту годину заредом спаја рокенрол и екологију Обреновачки AIR FEST, четврту годину заредом спаја рокенрол и екологију

„Верујемо да музички фестивали нису само догађаји, већ места на којима се увек срећемо из тих – правих разлога. Лепа сећања су само један од њих, љубав за рокенролом такође, а свест о здравој животној средини оно од чега не одустајемо, из године у годину." наводе организатори.

Током две фестивалске вечери, у музичком програму Air festa наступиће добро позната имена ауторске музичке сцене, уз подршку обреновачких бендова: „Канда Коџа и Небојша”, „Кои Кои”, „Драм“, „Прљави инспектор Блажа” , интернационални хеадлинер Даниел Жанрено и други.

Оснивачи еко-рок фестивала кажу да су били вођени идејом да подсете економски развијене заједнице, које користе своје окружење, да би у истој мери требало и да узврате – кроз активно делање и бригу о животној средини, уз поштовање основних стандарда квалитета живота који на првом месту подразумевају – чист ваздух.

„Рокенрол и еколошка едукација су начини на који се Air fest обраћа свим генерацијама, а посебно младима, на којима све ово и остаје. Ове године, обреновачки основци ће на Air fest - у извести представу Опланети се под палицом позоришне групе 'Хатор'. Ради се о причи о утицају глобалних еколошких проблема на животе деце у једном насељу. Кроз свакодневне догађаје и ситуације, деца спознају колико смо наудили сами себи нарушавајуци природну равнотежу али и колико ми сами можемо да учинимо на очувању животне средине управо костистећи достигнућа модерног света“, откривају организатори фестивала и додају:

„Осим ове поучне представе ове године је организован и Конкурс за најбољи цртеже на тему заштите животне средине и наше планете. Другог дана фестивала, у суботу 15. јуна од 13 часова, метереолог Миленко Јовановић говориће о утицају градског загађења ваздуха на наше здравље, посебно најмлађих.“

Протеклих година, Air Fest је успешно реализовао и хуманитарни аспект манифестације, у сарадњи са пријатељем фестивала – „Фронери“ сладоледима. Куповином сладоледа, сви посетиоци овог фестивала истовремено постају и добротвори, донатори хуманитарне акције. Остварена средства биће директно упућена деци која су већ у великом броју пријављена за овај слатки допринос Air Festa. Ове године Air fest помаже Николи Аћимовићу.

„Сваке године осим доброг звука – реномираних музичара који наступају у музичком програму фестивала – успевамо да пренесемо и важне еколошке поруке, знање и ставове, захваљујући врхунским стручњацима из области заштите ваздуха и животне средине који учествују у нашим еколошким програмима. Поносни смо што смо успоставили традицију да те наше програме отварају деца/ најмлађи и то увек на уметничко-активистички начин. За здрав ваздух се морају изборити и велики и мали, којима овај наш свет остаје ”, поручују из Air festa.

четвртак, 20. јун 2024.
33° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије