Читај ми!

"Сонет" – Нови, дванаести ауторски џез албум Владимира Маричића

Џез пијаниста и композитор Владимир Маричић и његов џез трио- представили су 12. ауторски студијски албум „Сонет“, који је недавно објавио ПГП РТС.

Савремени џез, на трагу експресије традиционалног „пост поп“ клавирског трија- карактеристике су албума „Сонет“. На новом ауторском пројекту цењеног пијанисте и аутора, овековечено је девет композиција. Две песме карактерише комбиновање балканских мотива и „џез речника“, што је и раније била пракса Владимира Маричића. Такође, нису изостали ни латино звуци- типични за ауторски израз овог уметника.

Маричић је на промоцији албума у Сокој клубу рекао да се албум „Сонет“ највише издваја по томе што се он ауторски вратио класичном џез језику.

"То није био случај раније јер сам стално комбиновао џез језик са језиком балканске орнаментике. Овога пута то нисам учинио, док су латин-џез композиције на трагу неких мојих ранијих албума. Имао сам и госте, на две композиције- кубански музичари на конгама и малим перкусијама“, рекао је Маричић. 

„Мој нови музички материјал нуди занимљив колорит класичних џез нумера, балкан и латин џез композиција. Овом приликом приказали смо и видео спот, за насловну нумеру албума Сонет, који је реализовао млади тим креативаца „Исон филм“, предвођен аутором Борисом Лукманом.

Радујем се што су ови млади, образовани и телентовани  људи били инспирисани и вољни да ураде екранизацију насловне композиције албума и верујем да ће и публика препознати да су тај задатак реализовали врхунски. Такође, желим да истакнем да сам веома задовољан и одзивом медија. Нема много ауторских џез издања током године у нашој земљи, а ова музика заслужује да буде промовисана и представљена како свим љубитељима џеза тако и свима онима који ће то тек постати“, навео је Владимир Маричић.

Уз искусног и реномираног пијанисту, „Владимир Маричић трио“ чине још и бубњар-Душан Иванишеви и Милан Николић (контрабас).

Концертна промоција албума „Сонет“ Владимира Марићића , заказана је за ову јесен.

петак, 21. јун 2024.
35° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије