Читај ми!

Отворен конкурс за најбоље младе композиторе на другом Меморијалном такмичењу „Андрија Чикић“

Почело је пријављивање за учешће на другом Меморијалном такмичењу за најбоље младе композиторе „Андрија Чикић“.

Конкурс је отворен до 1. октобра, што оставља такмичарима много дужи временски период за креативно изражавање него прошле године.

„Очекујемо и много више пријава јер се прочуло за такмичење, а и надамо се да смо организацијом прошлогодишњег такмичења дали већу мотивацију младим ствараоцима“, каже Даница Лазовић из Коларчеве задужбине.

Право учешћа имају они између 10 и 19 година, односно у млађој категорији се такмиче деца од 10 до 14, а у старијој од 14 до 19 година. Такође је направљена једна промена, а то је да такмичар више не мора да буде држављанин Србије. Текст о прописима учешћа у такмичењу може се наћи на сајту Коларчеве задужбине.

„Прошле године се у веома кратком року од мало више од месец дана пријавило чак 38 такмичара. Имали смо прилику да чујемо толико квалитетне деце и композиција“, истиче Даница Лазовић.

Након што истекне рок за пријаве 1. октобра, жири ће правити селекцију и из обе категорије ће у полуфинале проћи по десет такмичара, а онда ће за финално веће проћи по три такмичара из обе категорије.

петак, 21. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије