Читај ми!

Синглу „Хардкор и панк" групе Артан Лили награда Песма године емисије Бунт

Песма „Хардкор и панк" алтернативног рок бенда „Артан Лили“, коју је ова београдска група објавила прошле године, проглашена је за Песму године 2023. емисије „Бунт", саопштено је на недавно завршеном 8. Бунт рок фестивалу.

Награда је члановима бенда уручена у завршници овог фестивала, где су Артан Лили у ревијалном програму извели награђену песму

„Изузетна нам је част што смо добили овакву награду. А пошто победе вреде само када се деле, користимо прилику да се захвалимо свима који су учествовали у настанку песме – пре свега Зорану Маринковићу, који је певао пратеће вокале.

Музичким  продуцентима Николи Врањковићу, Ивану Петровићу, Марку Бенинију, редитељу спота Миодрагу Цицовићу, као и свим осталим сарадницима који су несебично допринели још једној културној победи. Без ових драгих и даровитих људи, све би било много теже“, рекао је Бојан Слачала, фронтмен групе „Артан Лили“.

 За песму Хардкор и панк реализован је веома запажен видео-клип (снимљен у једном кадру), а у време када су сингл и спот објављени, Бојан Слачала се поверио да је ово остварење најавангардније што су урадили у њиховој досадашњој каријери.

Приликом уручења награде „Песма године", ауторка емисије Бунт и Бунт рок фестивала – Бранка Главоњић истакла је да је допринос групе „Артан Лили“ нашој музичкој сцени веома значајан, као и да је импресивно што „Артан Лили“ континуирано стварају изузетан ауторски, уметнички и музички материјал.

Хардкор и панк је девети сингл са предстојећег, трећег студијског албума групе „Артан Лили", који ће, као и претходна два, бити објављен као заједничко издање ПГП РТС-а и „Кроација Рекордса“.

Награду „Песма године” установила је емисија Бунт 2020. године, као вид подршке и охрабрења домаћим ауторима и музичарима: „У временима када је све важније од уметности, свака врста уметности је као храна, ваздух и вода – неизоставна карика, која нам чини свакодневницу лепшом и лакшом“.

Жири, који је одлучивао о добитнику овог значајног признања, радио је у истом саставу као и претходних година, када су титулу „Песма године” емисије Бунт освојиле композиције Слобода групе  „Е-плеј” (2020), затим Хотел Југославија – Момчило Бајагић Бајага и бенд „Е-плеј“ (2021) и песма Цуримо по асфалту, бенда „Буч Кесиди“ (2022).

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије