Шоу бизнис по рецепту Тејлор Свифт

Нове албуме, недавно су објавиле највеће светске поп звезде Бијонсе и Тејлор Свифт. Оба су на различите начине изненадила публику.

После две године од албума „Ренесанса“, једна од највећих поп звезда Бијонсе, објавила је албум у кантри стилу. Иако кантри музика потиче из места у којем је рођена, Хјустон у Тексасу, „Каубој картер“ изненадио је многе.

„Од Бијонсе се свакако није очекивао кантри албум, она је имала један кантри излет, снимила је песму која је кантри фазон, а онда је ту песму извела на додели кантри награда управо са бендом Дикси чикс.

Била је мало шокирана негативном реакцијом кантри заједнице која у Америци важи за можда конзервативнију музичку заједницу која је притом у просеку бела заједница, неки средњи сталеж и није да кажемо најважнија црна група Бијонсе.

Онда кад се то десило и кад је видела каква је реакција, па добро, сад ја хоћу да снимим кантри албум, пре свега јер је кантри албум потекао из заједница афроамеричких заједница из Сједињених Америчких Држава, па онда она жели поново да поврати то наслеђе“, рекао је Младен Савковић новинар

Иако Бијонсе није прва црна уметница која изводи кантри, њен сингл „Карташка игра“ нашао се на првом месту Билбордове кантри топ-листе. То је први пут да се песма једне Афроамериканке нашла на првој позицији најслушанијих песама у Сједињеним Америчким Државама.

И у Великој Британији била је на челу топ листе четири недеље, што је најдужи период који је Бијонсе провела на првом месту у тој земљи.

Тејлор Свифт је недавно изненадила своју публику. Само неколико сати од објављивања албума са 16 песама, без претходне најаве, обожаваоце је частила са још 15.

Као и на већини претходних албума, песме су инспирисане њеним животом. Кантауторка је сада осетљива, депресивна, плаче у теретани и храни се дечјом храном која јој служи као утеха.

„Неко је приметио да је овај албум изашао 19. априла, а то је датум када је 1775. године када је почео Амерички рат за независност од Велике Британије. Па некако, имајући у виду да је она прекинула дугогодишњу бар једну везу са једним Британцем, па и са другим и да некако на овом свом албуму коментарише те везе такође на врло духовит начин, представљајући се као тај измучени песник из назива њеног новог албума.

И овим датумом неко сматра, послала једну поруку својим бившим момцима да се Америка дефинитивно ослободила од Велике Британије“, рекла је Зорица Којић, музички критичар.

„Она је тренутно најслушанији извођач на музичкој платформи спотифај, потпуно њене турнеје су распродате, она је потпуно обузела цео свет. Оно што је специфично за овај нови албум, у односу на претходне је то да се овог пута можда отворила више у личном смислу“, рекао је Никола Лојпур, Универзал мјузик Србија.

Од кантри до највеће светске поп звезде и милијардерке. Тејлор Свифт од 2005. године, када је музичку каријеру започела свирајући гитару, до данас, мењала је и имиџ и жанрове. Али једно се никада није мењало - њен таленат да напише добру песму.

„Мој и њен живот, па ни у чему нису слични, не могу да их поредим, али ја и кад слушам њене песме, као и већина других фанова, у том њеном искуству заиста може да пронађе део свог. И мислим да је у томе њен највећи таленат. Њене песме имају тај исповедни тон, то је као да ви читате странице нечијег дневника“, рекао је Младен Савковић новинар .

Новим албумом Тејлор Свифт успела је да порази и Битлсе. Њима је требало 14 година да објаве 12 албума који су постали број један у Великој Британији, а она је за 11 и по година то остварила. Своју турнеју започела је јуче у Паризу.

 

понедељак, 20. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара