Читај ми!

Отворен конкурс за Бунт Рок Фестивал 2024.

Од 26. децембра 2023. отворен је Јавни конкурс за осми Бунт рок фестивал – такмичење нових, неафирмисаних бендова и аутора, које организују Радио- телевизија Србије и емисија „Бунт“.

Отворен конкурс за Бунт Рок Фестивал 2024. Отворен конкурс за Бунт Рок Фестивал 2024.

До 8. фебруара 2024. сви заинтересовани могу послати песму (у трајању до четири минута), текст песме, биографију и фотографије бенда на имејл адресу: buntrokfestival@gmail.com или поштом, адреса: Радио-телевизије Србије (РТС, ул. Таковска бр. 10, 11000 Београд, са назнаком: „Бунт Рок Фестивал 2024”).

Све информације о Правилнику и Условима конкурса, објављене су на сајту РТС-а.

„Бунт рок фестивал” је једини телевизијски фестивал такмичарског карактера, чији је циљ афирмација домаће поп и рок музике, као и формирање нове српске поп и рок сцене. Током досадашњих седам издања овог својеврсног националног пројекта, кроз процес је прошло 1000 аутора и бендова из целе Србије, а њих 180 је добило прилику да наступи на сцени и представи се најширем аудиторијуму.

Као и претходних година, наградни фонд такмичења „Бунт Рок Фестивал“ РТС- а чине бројне и изузетно вредне награде- од новчаних, преко робних, до музичких….

Победници ће, по традицији, након мултимедијске афирмације на програмима и платформама медијског система Радио-телевизије Србије , осим титуле победника 8. издања фестивала, добити и шансу да наступе на најпрестижнијим и највећим музичким фестивалима у Србији и региону.

Претходно, спектакуларно финале седмог Бунт рок фестивала, у години када је емисија „Бунт“ (из које је фестивал настао) обележила 20 година трајања -отворило је сасвим ново поглавље овог несвакидашњег националног пројекта РТС- а, недвосмислено и врло транспарентно посвећеног конкретној, мултидисциплинарној подршци и медијској афирмацији демо бендова и аутора.

Бранка Главоњић, ауторка Бунт Рок фестивала и емисје „Бунт“: „Позивамо младе и нове рок бендове и ауторе да се пријаве: припремите своје биографије, фотографије и песму у трајању до 4 минута и пошаљите нам све то имејлом или поштом. Правилник и услове Конкурса прочитајте на сајту РТС-а (Конкурси 2023). Бунт Рок Фестивал је током година изборио статус значајне платформе за афирмацију и развој наше музичке сцене јер доприноси већој медијској присутности/заступљености нових генерација које поседују ауторски потенцијал. Нарочито је данас изузетно важно бити другачији и наша мисија је да и даље подржавамо рад аутора који су аутентични и различити у односу на оно што музичка сцена у Србији тренутно нуди. Конкурс за пријаве такмичара 8. Бунт рок фестивала РТС-а је отворен, ваше пријаве и песме очекујемо- пријавите се!“

среда, 01. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво