Читај ми!

Пијаниста Симон Трпчески и Симфонијски оркестар РТС на Гала концерту у Коларцу

Симон Трпчески један је од водећих пијаниста данашњице, на Гала концерту са Симфонијским оркестром РТС-а и маестром Бојаном Суђићем у Коларчевој задужбини извешће Други клавирски концерт Сергеја Рахмањинова.

Гостујући у Јутарњем програму, Симон Трпчески, један је од водећих пијаниста данашњице који наступа широм света у најбољим концертним дворанама, наводи да га посебне емоције везују за Београд.

Кад сам још 1996. године дошао овде и свирао са оркестром 'Станислав Бинички' са нашим диригентом, Ангелом Шуревом, то ми је био први велики концертни наступ, иначе до тада сам долазио вероватно један или два пута на школским концертима као сарадња школе из Србије и Македоније“, каже Трпчески.

Пијаниста наглашава да због блискости наших народа увек воли да дође у Србију, мада није имао тако често прилику колико је желео.

Претходна година је била нарочитно плодна у каријери Симона Трпческог, а пре доласка у Београд имао је два концерта са Лондонским симфонијским оркестром и дирегентом Ђанандреом Носедом у Лондону.

Ја сам и јуче музичарима рекао на проби, да сам некако везан за тај концерт, зато што ми је био баш недељу дана пре дебија са Њујоршком филхармонијом, тако да сам стварно био изненађен позитивно и очаран професионалним односом и стварно великим квалитетом извођења. Наравно, Бојан Суђић као маестро, који ме је и позвао, он је све своје знање ту дао и резултат се апсолутно види“, наглашава гост Јутарњег програма.

Трпчески ће извести Концерт за клавир бр. 2 Сергеја Рахмањинова, који је један од најпопуларнијих концерата за клавир и оркестар, али како напомиње пијаниста, ово дело носи са собом и велику одговорност. Ипак нада се да ће публика уживати у овом концерту на Коларцу за који су карте већ распродате.

субота, 27. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво