Читај ми!

Биг бенд РТС-а поново помера музичке границе – Игор Винс и специјални гости на концерту у Дому омладине

У Дому омладине наступио је оркестар Биг бенд РТС-а са музичарем Игором Винсом. Година јубилеја наставља се премијерним концертима, а уз специјалне госте биће изведена и Винсова ауторска музика.

Када Биг бенд задаје ритам на њега углавном одговарају најбољи домаћи или светски музичари. Изазовне мелодије, специјални аранжмани, мелодијска ведрина, настављају да красе годину јубилеја – 75. рођендан Биг бенда.

Овај наступ је посебан јер је несвакидашњи програм, репертоар од оног који је публика навикла да чује од Биг бенда. Врло интересантна музика, његова ауторска музика која је аранжирана специјално за овај догађај. И то су стварно нека мешавина фанк и реге. Разних музика ту има, биће три госта, Игор има ту једну свиту са собом, пратећи вокали, он свира перкусије, пева. Биг бенд иза њега. Сигурно ће бити интересантно“, сигуран је Марко Ђорђевић.

Јединствен наступ који ће само те вечери донети спој жанрова, емоција и звука. Игор Винс је осим песама које ствара за хор „Колибри“ и Биг бенд, овог лета у Паризу снимао на албуму Шеуна Кутија и Ленија Кравица. Наступ са нашим оркестром му је посебна част.

„Ја сам сав занесен, као да сам заљубљен. Не знам шта да вам кажем, то је таква милина, то је таква чаролија и ово је стварно неизмерна част. Фантастично звучи, потпуно нова димензија. Не знам шта ми се више свиђа, дувачке деонице, ритам секције… Толико је пуно, толико је богато и јединствена прилика. Ово је стварно велика ствар“, са нескривеним одушевљењем наводи Игор Винс.

Специјални гости Зое Кида и Бане Лалић уз Винса и пратњу Биг бенда померају музичке границе и дочекују публику с новим мелодијама.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара