Читај ми!

Никола Чутурило: Емитовање концерта на Радио Београду 1  понуда која се не одбија

„Све моје песме представљају мој живот, а моје композиције – то сам ја“, рекао је Никола Чутурило Чутура на промоцији новог дуплог албума. Осим новог албума, обожаваоцима је у мају приредио и концерт у Студију 6, који ће се емитовати у специјалној емисији, Радио Београда 1, 30. септембра од 20.15. Повод је прослава 99 година Радио Београда.

Први живи албум Николе Чутурила, Љути џем, настао је на концерту прошле године у Дому омладине у Београду, а објављен је у мају.

Концерт на којем је представљено то издање, одржан је крајем маја у Студију 6 и, у оквиру прославе 99 година Радио Београда, биће емитован у емисији Поп карусел Радио Београда 1, 30. септембра.

Студијски албум Прича из депоа изашао је пре две године и након промотивног концерта у Дому омладине, који смо снимали, схватили смо да је атмосфера одлично забележена, да су песме врло добро одсвиране и идеја се наметнула сама од себе да се то овековечи као мој први живи албум“, објашњава кантаутор.

Према његовим речима, двадесетак нумера које се налазе на Љутом џему нека су врста хронологије кроз каријеру, од самих почетака па до последњег албума.

Коментаришући значај контакта са публиком за музичара са богатом каријером, Чутура је истакао да у „овим годинама музицирање и живи наступ имају другачије значење и да контакт са људима никада не досади.

Обећао сам себи да оног тренутка кад ми то не буде значило на начин као што ми значи сада, нећу више видети смисла у томе, али до сада, Богу хвала, ни близу тога, заправо сваки нови наступ ми је све већи изазов“, нагласио је Чутура.

Понуда која се не одбија – емитовање концерта на Радио Београду 1 

За емитовање снимка концерта из Студија 6 на Радио Београду 1, кантаутор каже да је то била понуда која се не одбија.

„Пре свега, Радио Београд је кућа у којој смо, ја причам бар о својој генерацији, а и многим генерацијама и пре и после мене, сви почињали. Ту смо налазили прву могућност да будемо представљени. Студио 6 је легендаран и, између осталог, и један фантастично опремљен студио у којем је могуће добити фасцинантно добар и чист тон, звук“, објашњава Чутурило.

Према његовим речима, одабрали су концепт unplugged концерта, то јест акустичну, интимну атмосферу, што је дало прилику бенду да одсвира и неке нумере које иначе не свира, као и неколико које нису ни објављене, него се налазе у различитим серијама.

Замољени смо, јер то је био крај пролећа, да то сачека официјалну прославу, 99 година Радио Београда, што смо са задовољством прихватили и једва чекам заправо, јер после тога ће радио кренути у емитовање неких нумера“, истакао је гост Јутарњег програма.

Никола Чутурило припрема и албум примењене музике, то јест композиција које је радио за серије, позориште, филм, а иако не може да открива више имаће и сарадњу са дугогодишњим колегом Зораном Предином из Словеније.

уторак, 02. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару