Читај ми!

„Јој Радо, јој Радмила" – велики концерт Народних ансамбала РТС-а

Музичка продукција РТС-а припрема велики концерт на коме ће учествовати Народни оркестар и Народни ансамбл РТС-а. Концерт је заказан за 9. новембар, у МТС Дворани, и посвећен је песмама Радмиле Тодоровић Бабић.

Музичка продукција РТС-а има редакцију Народних ансамбала коју чине два оркестра – Народни оркестар на чијем челу је Влада Пановић, солиста на хармоници и Народни ансамбл на чијем челу је Синиша Вићентијевић, такође солиста на хармоници.

„Ови ансамбли су редовни у припреми и реализацији Шаренице сваког викенда, у свим програмским акцијама наше куће, тако да мислим да су то ансамбли који су састављени од врхунских оркестарских музичара и солиста и да су по томе и јединствени у овој нашој земљи и веома вредни“, наглашава Мирјана Дробац, одговрна уредница Редакције народних ансамбала.

Концерт који ће бити одржан 9. новембра у МТС Дворани, посвећен је песникињи Радмили Тодоровић Бабић, ауторки бројних текстова песама народне музике, од Свађалице моја мала, песме по којој је назван концерт, Јој Радо, јој Радмила, затим Теби, Имена ми мог, Теби за љубав, Потражићу очи нешто зеленије и многих других.

На концерту ће певати Мирослав Илић, Снежана Ђуришић, Ана Бекута, Радиша Урошевић, Нада Топчагић, Зејна Муркић, Данило Живковић, Александар Тирнанић и други, а све уз пратњу оба народна ансамбла.

„Мислим да ће то бити једно вече онако за уживање, са посебном емоцијом јер Радмила је била једна изузетна жена, а не само песникиња“, додаје Мирјана Дробац.

Чуново оро, композицију Бокија Милошевића, кларинетиста Владимир Симеуновић је поново снимио, јер се без претеривања може назвати класичним делом народне музике.

среда, 04. октобар 2023.
19° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"