Читај ми!

Прва труба Гуче, Бојан Ристић: Конкуренција никад јача, пресудило искуство

Прва труба 62. Драгачевског сабора у Гучи је Бојан Ристић из истоименог оркестра из Владичиног Хана. Бојан и његов син Богдан Ристић са члановима оркестра, гости Јутарњег програма, после десет дана од победе у Гучи, сумирају утиске.

Како је нагласио после победе у Гучи, Бојан Ристић се већ 26 година такмичи на Драгачевском сабору, а 15 година чека ово треће признање како би постао мајстор трубе.

„Очекивања су била стварно велика, али могу и слободно да кажем да конкуренција никад јача није била, али пресудило је искуство, а и потрудио сам се ове године да, ако не више, бар једно 10 степеника будем испред њих, и то је пресудило да освојимо прво место у Гучи“, истиче овогодишњи победник Гуче.

По повратку у Владичин Хан суграђани су Бојана и његов оркестар дочекали са одушевљењем и окупили се у великом броју у центру да поздраве победника.

„То је за нас била једна велика част, зато што су велике награде стигле у Владичин Хан, тако да могу и слободно да кажем да највише мајстора трубе има тренутно у Владичином Хану. Значи има шест мајстора трубе и Владичин Хан је срећан зато што има толико добре музичаре. Могу да се захвалим општини Владичин Хан, председнику Горану, стварно на прелепом дочеку и стварно су организовали онако да нас дочекају светски и онако што ми то заслужујемо као победници Гуче“, додаје Бојан Ристић.

Свој први наступ у Гучи Бојан је имао као тринаестогодишњак. Прве награде у омладинској категорији је освојио на 42. и 44. Сабору, а затим следе сениорске на 48. и 56. да би на крају на 62. стигло и признање Прва труба Драгачевског сабора у Гучи.

Богдану је ово био други долазак у Гучу, а трубу је уз оца почео да свира већ са шест година.

„Богдан је за разлику од мене иде у школу. Школован је музичар, а ја сам самоук. Богдан може петнаест дана да свира и њему уста су нормална увек. Зато што правилно дува, има правилно дување. Ја нисам учио, нисам ишао у школу. Тако да ја се надам да ће Богдан да превазиђе тату“, каже Богдан Ристић који се више као мајстор трубе неће такмичити у Гучи, али обећава да ће доћи на сваки Сабор на који га позову.

У сваком случају Бојану и његовом оркестру врата су сада широм отворена и већ имају заказано 45 концерата, али и планове како да употпуне свој програм.

уторак, 02. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару