Читај ми!

Приводи се крају веома успешна оперска сезона у Народном позоришту

Оперска сезона у Народном позоришту се завршава 1. јула, а гости Јутарњег програма, прваци опере Јасмина Трумбеташ Петровић и Јанко Синадиновић управо су се вратили из Букурешта са оперског фесивала.

У сезони која се за који дан завршава прваци опере, Јасмина Трумбеташ Петровић и Јанко Синадиновић, имали су премијеру опере Турандот.

„На Опарском фестивалу у Букурешту смо се представили у оперској представи Манон Леско, и наравно ми више немамо представа, али се сезона наша завршава 1. јула и има још две представе, Турандот и Фалстаф, то је последња наша премијера“, наводи Јасмина Трумбеташ Петровић.

Премијера опере Турандот доживела је велики успех, коментари су одлични. Јанко Синадиновић наглашава да је јако поносан што је четврт века на сцени прославио са таквим насловом који је спектакуларан и репрезентативан.

„Позивам публику да дође, биће и у наредној сезони, тако да јако, јако сам поносан што баш са том представом сам се представио“, додаје Синадиновић.

„Ово је била дивна прилика да наш оперски ансамбл, значи цели оперски ансамбл, солисти, хор, оркестар и наравно техника, гостујемо на тако једном фестивалу и то баш у Букурешту, у њиховој румунској, највећој оперској кући. Имали смо заиста велики успех, јако је лепо примљено. Они су били дивни, јако добар маркетинг су направили. Одмах после наше представе, није прошло ни 24 сата, направили су једну репортажу која се емитује на Јутјубу, од почетка до краја. Овације су биле на крају“, додаје гошћа Јутарњег програма.

Манон Леско, Пучинијева прва опера, јако је комплексна и веома тешка и за насловну улогу, али и за лик Де Гријеа који је Јанко Синадиновић певао. Међутим, напомиње Јасмина Трумбеташ Петровић, у својој тридесетогодишњој каријери је стално слушала како је улога Турандот тешка, али признаје да јој је Манон Леско много тежа.

„Иако ми је Турандот много драга, зато што, ево, ја сам у овој сезони, хвала богу, отпевала седам пута ту Турандот, иако је било девет представа, тако да сам баш онако некако поносна на то. Друго, закључила сам једну ствар, пошто сам била директор Опере у једном тренутку, ова сезона за је мене била потврда да ја заиста припадам сцени, а не канцеларији и да стварно треба да се бавим певањем“, закључује на крају гостовања у Јутарњем програму Јасмина Трумбеташ Петровић.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије