Читај ми!

Финале Бунт рок фестивала - десет бендова у трци за победу

Десет финалиста 7. Бунт рок фестивала ће, осим титула бити и добитници новчаних награда, које за троје првопласираних додељује Радио-телевизија Србије (200.000 динара, 150.000 динара и 100.000 динара за треће место). И овога пута биће додељене вредне награде најбољим музичарима фестивала.

Финале Бунт рок фестивала - десет бендова у трци за победу Финале Бунт рок фестивала - десет бендова у трци за победу

У току је финале Бунт рок фестивала које можете пратити на РТС 2 и РТС Планети.

У великом финалу ће се за победу и награде 7. Бунт рок фестивала надметати десет финалиста.

Бендови „Рихтер", „Развигор", „Багремов мед", Милан Косановић и „Промонаел" су финалисти из првог полуфинала, а стручни жири фестивала одлучио је ко ће од такмичара другог полуфинала заузети преосталих пет места у финалу. То су бендови: „Фјордови“, "Noise gate“, "Sin Seekas“, „Гризете“ и „Монах“.

У финалу ће се за победу надметати: „Рихтер", „Развигор", „Багремов мед", Милан Kосановић, „Промонаел", „Фјордови“, "Сара Џесика Панкер" (уместо бенда "Noise gate“), "Sin Seekas“, „Гризете“ и „Монах“.

Чланови жирија у финалу 7. Бунт рок фестивала: Маја Цветковић ("E play"), Иван Феце Фирчи, Милена Милутиновић (бенд „Репетитор"), Милош Игњатовић („Кон конференција"), Милован Бошковић („Земља грува"), Урош Марковић (музички продуцент, композитор и музички уредник у РТС-у) и Небојша Сабовљевић, музички уредник тематског радио канала „РТС Рокенролер“.

У ревијалном програму наступају Констракта и „Земља грува“, као и прошлогодишњи победници - бенд „Санитаријум“.

Бунт Рок Фестивал РТС-а је једино је телевизијско такмичење нових, неафирмисаних рок бендова и аутора. Ауторка пројекта, Бранка Главоњић , поверила је да је до сада, кроз овај пројекат прошло 800 бендова и аутора, од којих је њих 120 управо на Бунт рок фестивалу добило прилику да дебитује - да своју музику представи широј публици и наступи у телевизијском студију.

Међу такмичарима БРФ 2023 је ове године и неколико бендова који су млађи од ТВ емисије Бунт, која траје 20 година и из које је Бунт рок фестивал потекао.

Овогодишње, спектакуларно финале седмог издања фестивала, отворило је ново поглавље несвакидашњег националног пројекта РТС- а, који је посвећен конкретној, мултидисциплинарној подршци и ефектној медијској афирмацији домаћих демо бендова и аутора.

Ако сте пропустили, 1. и 2. полуфинале 7. Бунт рок фестивала, прво полуфинале погледајте на линку овде, а друго - овде.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво