Читај ми!

„После 4“ – нови спот групе „Драм“

Млади харизматични и аутентични чланови престоничког бенда „Драм“ представили су спот за песму „После 4“ са њиховог другог студијског албума „Превише свега“ у издању ПГП-РТС.

„У ситуацији када се дубоко загази у ноћном проводу, граду или било где, па тражиш само нове и нове видове забаве и на тај начин завршиш будан и исцрпљен око четири ујутро - најбоље је да само одеш кући, јер ништа добро се неће десити пред зору у таквом стању свести. О томе говори наша песма После 4, треба знати стати, знати када је крај. Позивање дечка или девојке, који ће ти увек и сигурно одговорити на позив/ отворити врата а у намери да се забавиш неретко оставља неке трајне, лоше последице... Поручујемо да је можда боље то све прекинути, не допустити ни тој особи да заједно са тобом срља даље, у лоше одлуке. Уосталом, на улици после четири ујутру ни сусрет са особама које можете затећи у то доба (а не иду на посао, у јутарњу смену) – углавом нису најсигурније ни безопасне околности... То смо показали и у споту, који је урадила сјајна млада екипа на челу са Kостом Глигоријевићем (режија и монтажа), Арсенијем Славићем (директор фотографије, колор и монтажа), Лолом Аралицом и Аном Русмир, као продуценткињама. Захваљујемо нашој, сад већ можемо рећи редовној подршци - крафт пивари 'Tchardak' из Ваљева. И наша матична кућа, ПГП-РТС односно Радио-телевизија Србије нас је такође подржала и значајно помогла у реализацији овог спота...", поручују из бенда.

Чланови бенда „Драм“ – Стефан Аћимовић, Марко Аризановић, Петар Благојевић и Никола Грозданић недавно су наступили на великом концерту бенда „Буч Кесиди“ у СПЕНС-у, а своју самосталну концертну турнеју настављају предстојећим наступом у Сарајеву (у суботу 27. маја) и потом на загребачком Бирфесту 4. јуна.

Четворочлани састав је, одмах по појављивању, заинтересовао публику Србије и региона, првенствено енергичним сценским наступима и врхунском свирком, затим специфичном мешавином музичких праваца којима се поигравају и пажњом коју посвећују текстовима.

Бенд „Драм“ је 2020. године освојио регионалну награду Задужбине Милана Младеновића, за песму Дај ми све, у конкуренцији међу више од 200 песама. Задужбина ово регионално признање додељује за музичко стваралаштво које карактеришу вредности својствене уметничком наслеђу Милана Младеновића.

Након успеха деби албума Нећемо променити свет (ПГП РТС, 2019.), у једној од првих медијских објава поводом њиховог другог студијског албума (Превише свега, ПГП РТС 2022.), под насловом: Драм - поп музика која нам треба, наведено је, између осталог: „Појавио се бенд који комуницира на српском језику а свира музику по светским стандардима… Паметним и складним приступом песми, освојили су нас првим албумом а ових дана то поново чине....“

Састав „Драм“ је концертно веома активан, свирају како широм Србије тако и у многим градовима региона а позиви за наступе нарочито су учестали након њиховог првог великог београдског концерта у Дому омладине, одржаног у јесен 2022. године и потом након концерта у загребачком КСЕТ-у…

Момке из „Драма“ карактерише и изузетно пријатељски однос према колегама са сцене а нарочито узајамна подршка музичарима кој су им генерацијски најближи, те често или деле бину или су једни другима подршка и редовна публика на свиркама…

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво