Читај ми!

За седам дана почиње САБОР 2023

Ново издање спектакуларног, програмски раскошног „јединственог празника најбоље народне музике и доброг расположења“- фестивала Сабор 2023 - пратите 25, 26. и 27. априла, само на РТС- у.

Радио-телевизија Србије и Савез естрадно-музичких уметника Србије (СЕМУС) заједнички организују 5. Сабор народне музике Србије. За титулу победника и друга престижна признања фестивала, надметаће се аутори и извођачи 32 композиције.

РТС је омогућио да овогодишње, 5. издање Сабора народне музке Србије, можете пратити уживо путем телевизије (РТС1),
радија (Радио Београд 1) и интернета (сајт РТС- а, платформа РТС планета и РТС званични Youtube канал „РТС Најлепше
народне песме").

По традицији, предстоји и богат ревијални фестивалски програм. Овога пута, своје највеће хитове извешће Светлана Цеца Ражнатовић, Сека Алексић, Ана Бекута, Снежана Ђуришић и Миле Китић.

Уживо, на Првом програму РТС- а и РТС Планети, од 21 сат у уторак у среду, 25. и 26. априла - пратите прво и друго полуфинале Сабора 2023.

Велико финале је на програму у четвртак, 27. априла у 21 сат, уз директан пренос на РТС1, РТС Планети и Првом програму Радио Београда.

Све три вечери фестивала Сабор 2023, можете пратити уживо и путем званичног Јутјуб канала РТС- а „Најлепше народне песме“.

Списак овогодишњих такмичара фестивала САБОР 2023, по полуфиналима:

 Петочлани Стручни жири Сабора 2023 ће, осим награде за најбољу композицију фестивала Сабор 2023 и награда за друго и треће место - донети одлуке и о најбољима и у категоријама: „Најбоља интерпретација“, «Најбољи текст и „Најбољи аранжман » . У великом финалу (27. априла), публика ће СМС гласовима неког од 32 такмичара наградити и признањем "Победник публике".

Осим титула и признања, најбољима на Сабору 2023 припашће и новчане награде:

Награда за 1. место у нето износу од 300.000,00 динара Награда за 2. место у нето износу од 200.000,00 динара Награда за 3. место у нето износу од 100.000,00 динара Награда за најбољи текст у нето износу од 100.000,00 динара Награда за најбољи аранжман у нето износу од 100.000,00 динара Награда за најбољу интерпретацију у нето износу од 100.000,00 динара Награда публике (СМС гласови гледалаца) у нето износу од 100.000,00 динара

Учеснике програма Сабора 2023 пратиће уживо на сцени РТС-овог Студија 8 у Кошутњаку два реномирана оркестра: Народни ансамбл РТС- а, под управом Синише Вићентијевића и Саборски оркестар, под управом Зорана Влајића.

 Током петог Сабора народне музике Србије, најистакнутим уметницима- звездама наше народне музике, биће додељена престижна призања СЕМУС-а: „Награда за животно дело" и „Национална награда" за допринос естрадно-музичкој уметности.

Фестивал нових композиција „Сабор народне музике Србије"- национални музички фестивал народне музике Србије, заједнички су осмислили Савез естрадно-музичких уметника Србије (СЕМУС) и Радио-телевизија Србије, са циљем да кроз афирмацију аутора и подстицањем на стваралаштво- допринесу неговању квалитета народне музике.

недеља, 30. јун 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару