Холандски трубач Ван Дејкерен, „Биг бенд" и - потпуно нови програм

У Дому омладине - концерт „Биг бенда“ РТС-а са холандским трубачем Јаном ван Дејкереном, који први пут наступа у Београду.

Још једна потврда да су београдске позорнице жеља светских музичара. Холандски уметник у споју са нашим оркестром доноси потпуно нов програм - дела створена у Италији и Њујорку у доба изолације.

„Чекао сам на ово месецима. Међу нама је феноменална енергија. Знам доста уметника одавде, као што су Душко Гојковић, Стјепко Гут, овде је стварно богата музичка култура и сјајни уметници”, рекао је Јан ван Дејкерен.

Да домаћа публика има слуха за добре аранжмане, потврда су месецима унапред распродати концерти.

„То је сигурно знак да публика воли да долази на концерте, да ужива у квалитетним концертима и ево ми настављамо тај низ. Атмосфера је сјајна, када дође такав музичар као што је Јан онда је све некако лакше, све оно што смо радили на пробама уз њега је лакше”, каже Марко Ђорђевић, уредник Џез програма Музичке продукције РТС-а

До летње паузе наш џез оркестар наступа у мају у Загребу и са Игором Винсом. А на светски дан музике 21. јуна - дуго чекани спектакл - „Биг бенд" и Васил Хаџиманов.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво