Егзит организација отвара нову фестивалску сезону

Након једне од најуспешнијих година у историји организације, уз 26 догађаја у 10 земаља, које поред региона укључују и Уједињене Арапске Емирате, Холандију и Турску, и посету од око пола милиона људи, Егзит организација отвара нову фестивалску сезону.

Егзит организација отвара нову фестивалску сезону Егзит организација отвара нову фестивалску сезону

Велика Exit Dance Arena Belgrade Takeover журка уз "Hot since 82", која ће бити одржана ове суботе у Главном хангару у Луци Београд, као и „Флауер пауер" у Херцег Новом 1. априла уз Клептона  и Констракту догађаји су којим ће започети фестивалска 2023. година.

Суботње Егзитово „освајање“ Београда које предводи један од најуспешнијих британских продуцената и ди-џејева "Hot sinc 82" уз јаку домаћу подршку, направиће идеално загревање за овогодишњи Егзит фестивал и једно од најјачих издања глобалног храма електронске музике – МТС денс арене где ће поред "Hot Since 82" наступити и Ерик Прyз, Нина Кравиц, Амели Ленс, Индира Паганото, „Кајнемусик", Michael Bibi и CamelPhat.

Ново Егзитово поглавље наставља се у суботу 1. априла у Херцег Новом, на Флауер пауер догађају који доноси прославу љубави, заједништва и мира, а хедлајнери овог музичког спектакла су један од најпопуларнијих уметника светске хаус сцене – Клептон и најтраженије музичко име нашег региона – Констракта са својим бендом „Земља Грува".

Следи и пето јубиларно издање Си стара заказано за 19. и 20. мај у лагуни Стела Марис у Умагу, које предводе "The Prodigy", Индира Паганото, Робин Шулц, и Махмут Орхан.

Егзит фестивал – централни догађај ове сезоне заказан за период од 6. до 9. јула, када на Петроварадинску тврђаву стижу и The Prodigy, Wu-Tang Clan, Skrilex, Alecco, Viagra Boys, Dimitri Vegas & Like Mike, Клептон, Chase & Status, Sofi Tukker, LF System, Michael Bibi, Ben Bomer и бројни други извођачи.

Девето издање Си денса,  биће одржано у новом термину, од 18. до 20. августа, на плажи Буљарица код Будве, уз АРТБАТ и Индиру Паганото, док је друго издање Get EXITed догађаја у Струмици заказано је за 7. септембар, а најмлађи у породици Егзитових фестивала Ada Divine Awekening, окупиће по трећи пут своје јединствено племе, на Ади Бојани у Црној Гори од 15. до 20 септембра. Објављени догађаји чине део целокупног програма које организација припрема за 2023. годину и за коју се очекује да ће надмашити прошлу сезону.

Са осам фестивала, ексклузивним ВР пројектом на светској изложби EXPO 2020 Дубаи, партнерством са једном од највећих метаверс конференција у Европи, 18 различитих музичких догађаја и распродатим НФТ колекцијама са светски познатим суперзвездама, Егзит је постао једна од највећих независних фестивалских организација на свету.

Егзитове догађаје који су прошле године организовани у Србији, Хрватској, Црној Гори, Уједињеним Арапским Емиратима, Холандији, Турској, Македонији, Босни и Херцеговини, Албанији и Словенији посетило је око пола милиона људи, што је највећа бројка у историји организације. Листа награда које су до сада освојене повећала се за два интернационална и регионална признања, а крај године донео је и ужи избори за три Европске фестивалске награде, које су Егзитови фестивали већ освојили четири пута.

Егзит, Си денс, Си стар, Ada Diwine Awakening, два издања No sleep фестивала, WOMBA и Get Exited догађаји обележили су повратак музичке и манифестационе индустрије на Балкану, уз хедлајнере као што су Калвин Харис, Ник Кејв и "The Bad Seeds", Иги Азалеа, Амели Ленс, ARTBAT, Борис Брејша, Макео Пле, Нина Кравиц, Хани Дијон, Монолинк, Сатори и Сепултура.

Претходну годину бележио је и улазак у Метаверс и лансирање једне од првих НФТ колекција у фестивалском свету, као и НФТ улазница за фестивал. Осим што је био креативан и иновативан, овај подухват је био и веома успешан, будући да су све колекције распродате, а Егзит је заједно са НФТ-Тиксом освојио награду за најбољу иновацију на Британским фестивалским наградама. Поред тога, Егзит је представио најјаче фестивалско ВР искуство на свету, премијерно на светској изложби EXPO 2020 Дубаи, а касније и у „Егзитверс зони" на „Си денс фестивалу".

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво