„Цуримо по асфалту“ групе „Буч Кесиди" изабрана за Песму године емисије Бунт

Песма „Цуримо по асфалту" коју је прошле године објавио бенд Буч Kесиди проглашена је за Песму године 2022 емисије „Бунт“, саопштено је у овој ТВ емисији Радио-телевизије Србије.

Емисија Бунт је установила ову награду 2020. године, као вид подршке и подстрека домаћим ауторима и музичарима „у временима када је све важније од уметности, јер свака врста уметничке форме је попут хране, ваздуха и воде - незаобилазна карика која чини нашу свакодневицу лепшом и лакшом".

„`Буч Kесиди` је бенд који дефинитивно обележава ову деценију на домаћој музичкој сцени. Њихов рад је доказ да се наша рок сцена обнавља, да млади аутори постоје и да имају много тога значајног да нам кажу и покажу“, навела је образлажући трећу по реду годишњу доделу признања за најбољу песму, ауторка и уредница емисије Бунт, Бранка Главоњић.

Додала је: „Била сам у прилици да будем присутна на више концерата овог бенда и да уживо видим и доживим ту очигледну и праву - еуфорију која влада у публици када је група `Буч Кесиди` на бини. Након два албума, могу да се похвале песмама које су за кратко време постале `генерацијски` хитови и изузетно је важно да су препознате од стране младих људи у Србији. Посебну пажњу ови момци посвећују и свом сценском изгледу, али ништа мање и видео продукцији а све то њихов рад чини комплетним и зато верујем да инсприративно делују и на колеге- музичаре своје генерације, да и они истрају и изборе се за своје место на сцени".

Жири, који је одлучивао о добитнику овог значајног признања, радио је у истом саставу као и претходне две године, када су титуле „Песма године" (2020.) освојиле композиције Слобода групе "Е- play", а затим Хотел Југославија, коју су објавили Момчило Бајагић Бајага и бенд "Е-play".

Чланови жирија су били: Kатарина Епштајн (уредница емисије Поп карусел, Радио Београда 1), Ана Милићевић (уредница тематског ТВ канала РТС Музика), Олга Kепчија (музичка уредница и водитељка Радио Београда 202), Бранка Главоњић (ауторка емисије Бунт) и тим новинара емисије Бунт.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво