Стара времена у новом руху - први мјузикл о животу Френка Синатре у Бирмингему

Хитови као што су Come Fly With Me, My Way и New York, New York одјекиваће Бирмингемом од септембра ове године. Први званични мјузикл о животу једног од најутицајнијих музичара свих времена Френка Синатре (1915-1998) имаће светску премијеру 23. септембра у позоришту „Бирмингем реп“.

Стара времена у новом руху - први мјузикл о животу Френка Синатре у Бирмингему Стара времена у новом руху - први мјузикл о животу Френка Синатре у Бирмингему

Овим мјузиклом биће обележена седамдесетогодишњица Синатрине посете Бирмингену кад је 1953. наступао у оквиру турнеје по Великој Британији. Из бирмингемског позоришта је саопштено да је „Синатра – мјузикл” „прва представа која истражује Френков живот на позорници и поред ње, открива приче које још не знате, уз песме које волите”.

Како је најављено, мјузикл о Синатри раде драматург Џо Ди Пјетро и редитељка Кетлин Маршал, док је ћерка чувеног музичара Тина Синатра у свом саопштењу навела да верује да ће представа на потпуно нов начин осветлити живот њеног оца.
„Веома сам поносна на нашу нову продукцију мјузикла и посебно ме радује што ћемо први пут открити нови поглед на мог оца какав раније људи нису имали прилике да спознају”, рекла је Синатра, а преноси Ројтерс.

Ролеркостер од звезде до Аве Гарднер

Представа се бави певачем Синатром од његовог наступа 1942. године у Њујорку, којим његова каријера креће узлазном путањом, све док је скоро не уништи обелодањена љубавна афера са глумицом Авом Гарднер.

"Када сам одрастао, у кухињи моје баке висиле су две слике - папина и слика Френка Синатре. Могућност да чујем приче Тине Синатре о њеном оцу које нико други не зна и изнесем их на сцену - пружа неочекивану и узбудљиву драж која ће оживети у новом мјузиклу“, прокоментарисао је ДиПјетро Синатрин утицај на његово детињство.

Директор мјузикла је објаснио да желе да "створе позоришно вече које ће бити стилизовано, софистицирано и елегантно као Синатра, уз величанствену музику из америчке песмарице".

Мјузикл ће показати како је Синатра постао легенда. И оно најважније: "како је легенда, кад се на крају дана врати кући био само - човек."

Његов почетак биће дочек Нове 1942. године, када је, Синатра као 27-годишњак, требало да ступи на сцену њујоршког Парамаунт театра што је један од најважнијих момената његове каријере.

Први званични мјузикл о животу Синатре

Како је његова каријера расла, Синатра се борио да пронађе равнотежу између живота са супругом Ненси и "захтева и искушења да буде најпопуларнији певач у Америци“, наводе продуценти. После везе са филмском звездом Авом Гарднер, Синатрина продаја плоча је застала, а медији и јавност су се окренули против њега, што је, према речима продуцената мјузикла, захтевало од Синатре "највећи повратак у историји индустрије забаве“.

Креативни тим који стоји иза овог мјузикла нада се да ће поновити успех других продукција заснованих на животима и каријерама познатих музичара. Међу њима су најпопуларнији мјузикли Трилер уживо о Мајклу Џексону, Лепо о Керол Кинг и Тина о Тини Тарнер.

 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво