Седми Бунт рок фестивал - изабрано 20 такмичара

На седмом „Бунт рок фестивалу“ ове године ће се представити и за титулу победника надметати 20 домаћих бендова и аутора. Ауторка Бранка Главоњић најављује да овим издањем почиње нова ера фестивала посвећеног афирмацији и освежавању домаће поп и рок музике и подршци новој генерацији аутора и музичара.

„И ове године смо пријатно изненађени великим бројем пријава за Бунт рок фестивал.“ каже ауторка БРФ- а Бранка Главоњић и додаје: „Приликом одабира учесника вредновали смо идеју, оригиналност, музички израз, текст и наравно, извођачко умеће. Предност смо овог пута дали млађим бендовима и ауторима јер сврха нашег фестивала и јесте да се у први план стави ауторство нових генерација. 

Изабрано је двадесет бендова/аутора који ће учествовати на овогодишњем, 7.„Бунт рок фестивалу“ :

“Sin Seekas”, “Багремов мед“, „Fade out”, Развигор“, „Контра штим“, „GENERATION Z”, Фјордови“, „Монах, “Noise gate”, Сирко и Љубе, “Stonehenge”, Катерина, “Promonael”, Рихтер, Милан Косановић, “Grizete”, Урош и нејаки“, „Мајмунско острво“, „Сара Џесика Панкери Деформитет.

Бранка Главоњић додајеСедми Бунт Рок Фестивал реализујемо у години када емисија из које је потекао- емисија „Бунт“, обележава 20 година континуираног трајања. Занимљиво је да су чланови многих изабраних бендова млађи од емисије "Бунт"тако да да овим издањем фестивала отварамо нову еру. А све оно на чему овај пројекат почива и због чега је цењен- остаје непромењено.“

 Бунт Рок Фестивал" РТС-а је јединствена национална платформа за освежење рок сцене. У форми телевизијског фестивала посвећеног афирмисању нових аутора и бендова, овај национални пројекат се реализује једном годишње. До сада је кроз овај пројекат прошло више од 800 бендова и аутора, а њих више од150 је добило прилику да их упозна шира јавност, да дебитују, представе своју музику и стваралаштво.

Наградни фонд „Бунт рок фестивала“ обухвата и овог пута велики број награда од новчаних, преко робних, до музичких награда и наступа победничких бендова на највећим и најзначајнијим музичким фестивалима у земљи и региону.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво