Читај ми!

Два Егзитова фестивала у финалу трке за Најбољи европски фестивал

„Егзит“ фестивал се још једном нашао у најужем избору Европских фестивалских награда (EFA), чиме се уписао у историју као једини фестивал који је дванаести пут узастопно на финалној листи овог престижног такмичења.

На овогодишњим наградама, „Егзит“ је у финалу трке за „Најбољи велики фестивал“, титулу коју је понео већ два пута, 2013. и 2017. године, као и за „Најбољу фестивалску бренд активацију“, и то за EXITVERSE зону реализовану на Петроварадинској тврђави у јулу, са специјалним искуством виртуелне реалности, које је претходно представљено на Светској изложби Експо 2020 у Дубаију.

У конкуренцији за „Најбољи фестивал у затвореном простору“ нашао се и београдски "No Sleep", који у својој биографији већ има титулу „Најбољег новог фестивала“, освојену 2020. године.

Захваљујући бројним гласовима и подршци која је протеклих недеља пристизала са свих страна, фестивалска организација „Егзит“ ушла је у финале у чак три категорије на овогодишњим Европским фестивалским наградама, на којим је учествовало више од 350 фестивала из преко 35 земаља Европе. Тако је „Егзит" фестивал у финалу главне категорије „Најбољи велики фестивал“, раме уз раме са водећим европским фестивалима.

"No Sleep", носилац титуле „Најбољег новог фестивала“ за 2020. годину, сада је у финалу избора за „Најбољи фестивал у затвореном простору“. У категорији „Најбоља фестивалска бренд активација“ нашла се EXITVERSE VR зона коју су „Егзит“ и NFT-TiX организовали на овогодишњем издању фестивала, а која је раније овог месеца са реномираних Британских фестивалских награда понела „Награду за најбољу иновацију“. „Егзит" је 2007. године на овом престижном такмичењу био први фестивал који је понео титулу „Најбољег европског фестивала“ (изван Велике Британије).

Међу домаћим фестивалима у конкуренцији су и крагујевачки „Арсенал фест“, у категорији „Најбољи мали фестивал“ и новосадске „Заставе будућности“, у категорији названој „Немогуће без младих“. Листа свих категорија и финалиста доступна је на званичном сајту Европских фестивалских награда.

Гласови милионске публике широм света одлучили су о финалистима, а њима ће се придружити и гласови жирија, који чине водећи експерти у музичкој индустрији. Победници ће бити проглашени на церемонији доделе награда на отварању фестивала Eurosonic Noordeslag, који ће бити одржан 18. јануара 2023. године у Гронингену у Холандији.

недеља, 28. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару